Na een diepe, doordringende analyse van het langverwachte nieuwe sonore avontuur genaamd ‘Superspectives’ van de illustere Franse rockformatie AstonVilla, wordt het al snel duidelijk dat dit muzikale werkstuk een verfrissende sonoriteit met zich meedraagt die naadloos versmelt met het tijdsgewricht van het jaar des heren 2024. Na een decennium van afwezigheid zijn de heren van Astonvilla teruggekeerd met een sonore knal die als een sirene de aandacht van muziekliefhebbers, ook buiten de hexagone, zal weten te vangen en te betoveren.

Het titelnummer ‘Superspectives’ opent dit sonore schouwspel op een krachtige en onmiskenbaar herkenbare wijze, doordrenkt met de onmiskenbare rockvibes die AstonVilla zo bemind maken onder hun nog steeds devote aanhang. Dit nummer zal zonder enige twijfel uitgroeien tot een favoriet van het publiek tijdens live-uitvoeringen, en neemt de luisteraar mee op een reis door het unieke muzikale universum dat deze band weet te schetsen.

‘Harem Japonais’ is een compositie die een mysterieuze sfeer oproept, waarbij de invloed van de Belgische popster Stromae onmiskenbaar voelbaar is. Het weet te intrigeren en te verrassen, en illustreert op overtuigende wijze dat AstonVilla niet terugdeinst voor het verkennen van verschillende stijlen. ‘Julia’ daarentegen is een explosie van synthpop-energie die het onmogelijk maakt om onbewogen te blijven. Met aanstekelijke melodieën en dansbare ritmes weet dit nummer het beste van Astonvilla naar voren te brengen en toont het aan dat de band nog steeds in staat is om tijdloze composities te smeden die het publiek in beweging brengen. In zijn totaliteit vormt ‘Superspectives’ een eclectische en hedendaags klinkende verzameling van nummers die de diversiteit en veelzijdigheid van AstonVilla als muzikanten in de schijnwerpers plaatsen. Met invloeden van Franse rock, alternatieve rock en Britpop weten zij een unieke sonore signatuur te creëren die zowel vertrouwd als vernieuwend is, en die de hoorder uitdaagt en betovert. Het Engelstalige nummer ‘Listen to the Music’ zou zo maar eens internationaal hoog in de hitlijsten terecht kunnen komen.

Na het aandachtig beluisteren van dit wel heel erg goede album is er geen enkele twijfel mogelijk: AstonVilla is terug, en sterker dan ooit tevoren. Met een mengeling van vertrouwde elementen en frisse innovatie weten zij te imponeren en te inspireren, en demonstreren zij dat zij een blijvende kracht zijn in het muzikale landschap. Met een welverdiende waardering van 8/10 vormt ‘Superspectives’ niet slechts een glorieuze comeback, maar tevens een van de hoogtepunten van dit muzikale jaar. AstonVilla heeft overtuigend aangetoond dat zij nog steeds relevant en invloedrijk zijn, en met dit album hebben zij een nieuwe mijlpaal bereikt in hun indrukwekkende muzikale odyssee. Het is nu de tijd om zoek te gaan naar tickets voor AstonVilla live. Dit album moet gehoord worden. (8/10)(Delco Music)

Deel: