Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The 1975 @ Vorst Nationaal.

Concerttip zondag 3 maart: The 1975 @ Vorst Nationaal

De Britten hebben hun populariteit mede te danken aan zeer sterke live-performances. Rustige melancholische tracks worden afgewisseld met dansbare hits. Daarbij wordt er veel met licht, kleuren, abstracte vormen en bombastische, creatieve decors gespeeld tijdens de shows.

In 2012 brachten ze hun allereerste EP uit, simpelweg getiteld ‘Facedown’. Deze EP zette de toon voor hun unieke geluid en trok de aandacht van zowel fans als de muziekindustrie. Hun debuutalbum The 1975 uit 2013 was een belangrijke mijlpaal in de carrière van de band. De nummers van het album, gekenmerkt door hun dromerige popmelodieën en introspectieve teksten, sloegen aan bij luisteraars en kregen al snel een toegewijde aanhang. Hits als ‘Chocolate’ en ‘Sex’ toonden het talent van de band voor het maken van pakkende hooks en aanstekelijke refreinen.

In de afgelopen tien jaar hebben The 1975 zich stevig gevestigd als de bepalende band van hun generatie met hun kenmerkende esthetiek, gepassioneerde fanbase en unieke sonische benadering.

Deel: