In het bruisende hart van Utrecht ging op donderdag 29 februari de ‘Lonely Nights Tour’ van Henry Moodie van start. Op zijn veertiende begon de Britse Henry Moodie met het delen van covers op sociale media, waarmee hij miljoenen volgers op TikTok verzamelde.

In 2020 werd hij lid van de band The 202 en sinds 2022 brengt hij zijn eigen geschreven en geproduceerde nummers zoals ‘You were there for me’ uit. Op 19-jarige leeftijd neemt Henry nog steeds muziek op in zijn slaapkamer en het blijft dan ook goed in het gehoor liggende bedroom pop.

De avond werd afgetrapt door James McVey, bekend van The Vamps. Veel mensen herinnerden zich Henry als de openingsact van deze Britse band afgelopen jaar. James zong enkele covers, afgewisseld met zijn eigen nummers, waarbij een hit van The Vamps natuurlijk niet mocht ontbreken. Het publiek was uitzinnig toen ‘Somebody To You’ door de zaal schalde.

Om 21:30 uur ging een telefoon over en binnen enkele seconden zong het hele publiek luidkeels mee met Henry’s hit ‘Pick up the phone’. De energie zat er meteen goed in en al snel danste en zong iedereen enthousiast mee. Na een krachtige start met ‘Pick up the phone’ en ‘Eighteen’, verraste Henry het publiek met twee nieuwe nummers die nog niet zijn uitgebracht, namelijk ‘Good Old Days’ en ‘The Old Me’. Het enthousiasme in de zaal voor zijn nieuwe muziek was voelbaar. Vervolgens zong hij een pakkende mash-up van verschillende nummers van Katy Perry en een cover van ‘Story Of My Life’ van One Direction.

Het concert bereikte zijn hoogtepunt met ‘Beat up Car’, die pas volgende week officieel uitkomt, maar nu al door iedereen luidkeels werd meegezongen en natuurlijk mocht ‘Drunk Text’ niet ontbreken op deze gedenkwaardige avond. Na dit nummer kwam het concert tot een einde, terwijl het publiek al reikhalzend uitkijkt naar zijn volgende optreden op zondag 10 maart, opnieuw in de prachtige zaal van TivoliVredenburg Utrecht.

Gedurende het hele concert straalde Henry van geluk en was hij dankbaar voor het luidkeelse gezang van het publiek. Hij bedankte iedereen voor hun aanwezigheid en zijn team voor hun toewijding aan deze tour.

Foto’s (c) Anniek takken

Deel: