Het was vrijdag 23 februari toen Enter Shikari met zijn ‘A Kiss for the Whole World’ tour in AFAS stond. De band werd op deze avond ondersteund door special guest Fever 333 en opener Blackout Problems.

De zaal was helaas nog redelijk leeg op het moment dat Blackout Problems zijn set startte. De Duitse alt-rock band deed goed zijn best om het publiek op te zwepen, wat gedurende de set steeds beter leek te lukken. De heren speelden een leuke set, die ondersteund werd door een atmosferische lichtshow. Een mooie set, met als klap op de vuurpijl ‘GLOFS’. Het nummer gespeeld samen met Enter Shikari’s Rou Reynolds, een mooi hoogtepuntje van het voorprogramma.

Fever 333 betrad het podium daarna vol energie en kreeg de mosh pit direct aan de gang. Het optreden van de band was enorm explosief en chaotisch, wat een perfecte match met de muziek van de band was. De band kreeg het publiek in Amsterdam zonder enige moeite mee, en ook de speeches over Palestina en patriarchie werden goed ontvangen door de zaal. De band speelde een extreem sterke set, waarin de muziek van Fever 333 perfect tentoon werd gesteld. Het viertal was erg beweeglijk op het podium, en zanger Jason Aalon Butler wist zijn weg naar de moshpit zelfs met gemak te vinden, richting het einde van de set.

Zodra de theatrale intro van Enter Shikari voorbij was en de eerste tonen door de speakers schalden, schoten er direct crowdsurfers boven het publiek uit, welke tijdens deze show continue in grote getale aanwezig waren. Ook de band zelf was lekker energiek en zanger Rou Reynolds dook ook meermaals het publiek in. Zijn stagedives werden door het publiek enorm gewaardeerd en dat deed de zanger deugd.

De setlist zelf bracht een mooie variatie aan nieuwe en oudere nummers, waaronder natuurlijk ‘Losing My Grip’ met Fever 333’s Jason als gast. De songs zelf waren ook veelal aangepaste live versies of remixes, wat de set verversend hield. Ook de interactie zocht de band goed op, waar het publiek enthousiast op reageerde. Ondersteund door mooie, matchende animaties en een uitstekende lichtshow zette Enter Shikari dan ook een uiterst entertainende set neer.

Fotos’s (c) Pim Spätjens

Deel: