Afgelopen donderdag op 22 februari stond de Amerikaanse alternatieve rockband Nothing More in de Trix in Antwerpen met hun ‘Spirits European Tour’. Het was alweer een tijd geleden dat deze band met een eigen headliner in Europe heeft gespeeld. Afgelopen jaren heb je ze vooral kunnen zien op festivals of als support voor Slipknot. Gelukkig hoefden ze het ook deze keer niet alleen te doen. Ze hadden namelijk Siamese en SiM mee om de avond voor ze te openen.

Siamese

Het was aan het Deense vijftal van Siamese om het spits af te bijten. Ondanks dat de zaal nog maar half gevuld was, betrad de band met volle energie het podium. Ze openden met het nummer ‘Shape of Water’ vergezeld door een lichtshow bestaande uit stroboscopen. Dit hield het gehele optreden aan, waardoor de band af en toe wat lastig te zien was.

Opvallend en uniek aan deze band was dat gitarist Christian Hjort Lauritzen af en toe de viool erbij pakte en zelfs een indrukwekkende solo kon niet ontbreken. De setlist begon met de wat hardere nummers en eindigde met wat minder geweld, met als afsluiters het mooie ‘Sloboda’ en ‘Ocean Bed’. Ondanks dat het vocaal gezien niet altijd even zuiver was, heeft de band er weer een aantal nieuwe fans bij.

SiM

Vervolgens was het de beurt aan de Japanse band SiM, die momenteel hun debuut maken in Europa. Dit was het eerste bezoek aan België, maar aan de reactie van het publiek te zien waren er aardig wat fans in de zaal aanwezig. De band zette een hele energieke show neer en er was veel interactie met het publiek.

De band omschrijft hun genre als reggae punk en je kunt het misschien een beetje vergelijken met Skindred on steroids. Zo stuiterden ze het volledige podium over en moest vocalist MAH op een gegeven moment echt even op adem komen. Het was aan hun de taak om het publiek op te warmen voor de headliner van de avond en dat was dan ook zeker gelukt!

Nothing More

Dan is het eindelijk tijd voor de band waarop iedereen gewacht heeft, Nothing More. Waar de naam dit misschien al doet vermoeden, heeft de band niet veel nodig op het podium. Een simpele setup en alleen het benodigde was aanwezig. Bij deze band draait het echt om de muziek en de energie van de bandleden.

Nothing More staat er om bekend muzikaal gezien hele indrukwekkende liveshows neer te zetten en ook in Antwerpen wisten zij dit waar te maken. De ijzersterke stem van Jonny miste geen nood en hij wist het publiek echt omver te blazen. Ook was er voldoende ruimte voor interactie en sprong gitarist Mark Vollelunga tijdens ‘Don’t Stop’ op de barrier om het publiek op te zoeken.

Zoals al eerder gezegd vind de band al die poespas maar overbodig en ook een encore blijft dus uit. Wel werd de avond afgesloten met een indrukwekkende drumsolo van Jonny tijdens het nummer ‘This Is The Time’, waarbij het publiek zijn trommels in de lucht hield. Al met al kun je zeggen dat het een geslaagde avond was en dat iedereen met een goed gevoel naar huis ging.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: