Op zaterdag 24 februari 2024, werd in de Rockfabrik Übach-Palenberg een pakkend optreden verzorgd door de Duitse Bon Jovi tributeband, Jovi. Jovi is een nieuweling in de wereld van tributebands, maar pakte de zaal in met alle bekende Bon Jovi nummers van het eerste uur. De grote zaal was goed gevuld met een enthousiast publiek, bestaande uit een diverse mix Bon Jovi fans van alle leeftijden, variërend van trouwe aanhangers van het eerste uur tot enkele twintigers die de energie van de jaren ‘80 rockscène omarmden.

De bandleden verschenen, zoals een goede tributeband betaamt, op het podium gekleed in de iconische stijl van Bon Jovi uit de jaren ‘80, compleet met passende kapsels of bij gebrek aan haarlengte, met pruiken om de ultieme 80’s rockuitstraling te benadrukken. De jaren ’80 vibe was zeker te zien en te horen op het podium.

Het geluid van de band was indrukwekkend en kwam dicht in de buurt van het origineel. De zanger van de band toonde enthousiasme en had een uitstekende interactie met het publiek, wat zich uitte in zijn frequente uitstapjes tussen de menigte. Hoewel hij af en toe de tekst kwijt leek te zijn en de afstemming met de band niet altijd optimaal was, moet worden opgemerkt dat dit slechts het vierde optreden van de band samen was. Dergelijke haperingen zijn dus begrijpelijk in deze fase van hun optredens. Ook de zang van de Jovi tributeband toonde veel gelijkenis met het originele stemgeluid van Jon Bon Jovi uit de jaren ‘80 en ‘90. Best een prestatie, gezien het feit dat Jon Bon Jovi zelf tegenwoordig moeite heeft om zijn originele vocale prestaties uit die tijd te evenaren. Dit onderstreept alleen maar de indrukwekkende kwaliteit van de zang van de tributeband, die erin slaagde om de essentie van Bon Jovi’s kenmerkende stemgeluid vast te leggen en het publiek mee terug te nemen naar die gloriedagen van de rockmuziek.

De setlist was een perfecte mix van Bon Jovi’s grootste hits en minder bekende nummers, zoals ‘In and Out of Love’, ‘Get Ready’ en ‘Tokyo Road’. Hoewel deze nummers misschien minder bekend waren bij het grote publiek, werden ze ruimschoots gecompenseerd door de aanstekelijke energie van hits als ‘Raise Your Hands’, ‘Dead or Alive’ en natuurlijk de onvermijdelijke klassiekers ‘Living on a Prayer’ en ‘You Give Love a Bad Name’, waarbij het enthousiaste publiek woord voor woord meezong.

Al met al was het optreden van Jovi een geslaagde ervaring, waarbij de band erin slaagde om de geest en het geluid van Bon Jovi op indrukwekkende wijze tot leven te brengen en het publiek een avond vol nostalgie en opwinding te bezorgen. Jovi heeft als een nieuwe Bon Jovi tributeband zeker de potentie om een vaste waarde te worden in het tribute circuit. Het feit dat ze al in staat zijn om een goed gevulde zaal te trekken en een enthousiast publiek te boeien, zelfs in hun vroege optredens, spreekt boekdelen over hun talent en toewijding aan het repertoire van Bon Jovi.

Met elke voorstelling zullen ze ongetwijfeld groeien en hun vaardigheden verfijnen, waardoor ze een steeds grotere impact kunnen hebben op fans van Bon Jovi en liefhebbers van live muziek in het algemeen. Hopelijk zullen ze blijven evolueren, hun repertoire uitbreiden en hun passie voor de muziek van Bon Jovi blijven delen met een steeds groeiend publiek. Hun toekomst ziet er zeker veelbelovend uit binnen het tribute circuit en daarbuiten.

Foto’s (c) Daniël Frissen

Deel: