Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Heavy Strings @ Theater de Stoep.

Concerttip dinsdag 13 februari: Heavy Strings @ Theater de Stoep

De anthems van Iron Maiden, de hits van Guns N’ Roses, de klassiekers van Black Sabbath en natuurlijk haar persoonlijke helden Mastodon: ze komen allemaal voorbij in nieuwe, prachtige semi-klassieke bewerkingen in de nieuwste theatervoorstelling van Anneke van Giersbergen. Onder de naam ‘Heavy Strings’ start de zangeres in januari 2024 haar tournee.

Via haar oudere broer leerde Anneke stevige muziek kennen en dat voelde voor de toen piepjonge Brabantse meteen als thuiskomen. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M of Anneke ‘Nothing Else Matters’ met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters maakte een prachtige bewerking en het idee voor een nieuwe samenwerking was geboren. Anneke zal tijdens de concerten begeleid worden door Ruud Peeters op piano en het strijkkwartet The Magic Strings.

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Dat ze een muzikale kameleon is, blijkt uit de samenwerkingen met artiesten als Devin Townsend, de IJslandse folkgroep Árstíðir en BLØF. Daarnaast horen miljoenen mensen jaarlijks haar stem in de Efteling-attractie Baron 1898.

In 2019 werd Anneke onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award als erkenning en waardering voor haar succes in het buitenland. Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum ‘The Darkest Skies Are The Brightest’. In najaar 2021 deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma Beste Zangers, waarin ze veel indruk maakte met haar interpretaties van de nummers. Met haar ode aan Kate Bush toerde Anneke in 2022 en 2023 uiterst succesvol door de Nederlandse theaters.

Deel: