Vorig jaar opende Babymetal de avond in een uitverkochte Ziggo Dome tijdens Sabaton, en speelden ze voor een strak uitverkochte 013 als headliner. Eind januari werd bekend gemaakt dat de groep op Pinkpop staat. Vandaag maakt Babymetal bekend dat ze eerder die week optreden in AFAS Live.

De in 2010 opgerichte band, waarbij originele leden Su-Metal en Moametal slechts 11 en 10 jaar oud zijn, is als het ware een pionier van het genre kawaii metal. In 2016 is Babymetal de eerste Japanse artiest met een headline show in de Londense Wembley Arena. In 2019 bracht Babymetal het derde studio-album ‘Metal Galaxy’ uit en kwam hiermee op nummer 13 in de Billboard Album Top 200. Na een tweejarige pauze van live optredens maakt Babymetal in 2023 een comeback met ‘Babymetal Returns – The Other One’, waarna het gelijknamige album snel volgt.

De groep combineert een opvallende mix van metal en J-pop, vergezeld van energieke choreografieën en een eigenzinnige esthetiek. Het trio, bestaande uit Su-metal, Moametal en Yuimetal (nu vervangen door Riho Sayashi en Kano Fujihira), heeft een wereldwijd fenomeen gecreëerd dat zowel bewondering als discussie oproept.

Wat Babymetal zo uniek maakt, is hun vermogen om twee ogenschijnlijk tegenstrijdige muziekstijlen te combineren tot een samenhangend en meeslepend geluid. De stevige, agressieve riffs van metal worden gecombineerd met de zoete, aanstekelijke melodieën van J-pop, wat resulteert in een krachtige en onverwachte synergie. Deze unieke fusie heeft Babymetal een trouwe en toegewijde fanbase opgeleverd, zowel binnen als buiten Japan.

Naast hun muzikale experimenten staat Babymetal bekend om hun opvallende visuele presentatie en uitbundige liveoptredens. De groepsleden verschijnen vaak op het podium in opvallende kostuums, compleet met kanten jurken en stoere leren outfits, en worden vergezeld door een groep dansers die de choreografieën tot leven brengen. Deze visuele elementen dragen bij aan de unieke ervaring van een Babymetal-concert, waarbij fans worden meegenomen op een enerverende reis vol energie en emotie.

De kawaii metalband Babymetal komt op 12 juni naar AFAS Live in Amsterdam. Vorige maand werd aangekondigd dat de band optreedt tijdens Pinkpop 2024.

Deel: