Sinds de Grammy Awards van afgelopen zondag kunnen we Kacey Musgraves met recht de nieuwe Queen of Country noemen. Met de winst voor ‘Best Country Song for Duo or Group Performances’ is ze de eerste country artiest ooit die vier Grammy’s in de belangrijkste categorieën op haar naam heeft staan. ‘I Remember Everything’, met Zach Bryan, kwam vorig jaar meteen binnen op nummer 1 in de reguliere Amerikaanse top 100. Het laatste duo dat dat voor elkaar kreeg was Dolly Parton en Kenny Rogers, met ‘Islands In The Stream’ (1983).

Deze week kwam de eerste single van Musgraves nieuwe, gelijknamige album ‘Deeper Well’ uit, dat op 15 maart verschijnt. Opgenomen in de Electric Lady Studio in New York: nogal een andere omgeving dan haar hometown, het Texaanse gehucht Golden. Maar dat past uitstekend bij de avontuurlijke countrypop zangeres, die net zo lief op tournee gaat met Harry Styles als met Willy Nelson en The Flaming Lips. Zacht, organisch en eerlijk moest ‘Deeper Well’ worden. Haar laatste album ‘Star Crosser’, nummer 1 in de Billboard Top 100 Albums, was een scheidingsalbum. Op ‘Deeper Well’ viert ze de liefde, wat ze daarin zoekt, en waarom we ons zo vaak aangetrokken voelen door wat we niet kunnen krijgen.

Deel: