Ze strooide het afgelopen jaar met hits in Engeland en de VS: de Britse dance-sensatie Becky Hill. Op 31 mei brengt ze een nieuw album uit: ‘Believe Me Now’. Hill’s liefde voor underground dance en clubcultuur spat er vanaf. Of het nu drum ’n bass, techno of sfeervolle trance is, ze weet al die genres te blenden, gecompleteerd met haar powerhouse stem. Check vooral haar leuke podcast ‘Art of Rave’, waarin ze inspiratiebronnen als Fatboy Slim, Ronnie Size, Sister Bliss en Basement Jaxx ontvangt.

Op het album ‘Believe Me Now’ staan hits als ‘Disconnect’, ‘Never Be Alone’ en ‘Side Effects’, dat vorig jaar de nummer 1-positie behaalde in de Amerikaanse Airplay Chart. Becky: “It’s come at a point in my life where I’m leaving my turbulent twenties behind me and entering my thirties as a more confident and self-assured woman and this album really reflects that.”

Bijzonder: Becky kan op 2 maart voor de derde keer op rij een Brit Award ophalen in de categorie Best Dance Act. In Engeland was afgelopen herfst het grootste deel van haar concerten binnen drie dagen uitverkocht. Deze lente steekt ze het Kanaal over voor een Europese tour, waarbij ze op 11 april naar de Amsterdamse Melkweg komt.

Deel: