Afgelopen week stond Froukje twee avonden in een uitverkocht Carré en gaf ze een spetterende optreden tijdens Noorderslag. Op woensdag 21 februari start de compleet uitverkochte Noodzakelijk Verdriet tour ter ere van van het gelijknamige album dat op 12 januari uitkwam. Het album stond in de eerste week al in internattionale Global Spotify afspeellijst als één van de meest beluisterde albums. Vandaag kondigt de zangeres een twee shows aan in AFAS Live.

Froukje is nog maar 18 jaar toen ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileerde als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. Ook haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’ werd een succes en haar EP ‘Licht en Donker’ wers lovend ontvangen en beloond met een Edison in de categorie Alternative.

Haar tweede EP ‘Uitzinnig’ (2022) kreeg goede recensies en een prijzenregen volgde. Froukje won wederom een Edison (Alternative) en werd door haar collega-artiesten bekroond met de Zilveren Notenkraker. In binnen en buitenland werd Froukje een succes, wat uiteindelijk leidde tot een spectaculaire show op Sziget. Het succes resulteert in uitverkochte clubtours, volle festivalzomers en in het najaar van 2022 stond Froukje met haar eigen show in een uitverkocht AFAS Live.

Froukje kondigt vandaag twee shows in AFAS Live in Amsterdam aan. De shows zijn onderdeel van de Noodzakelijk Verdriet tour en vinden plaats op 20 en 21 november.

Deel: