Mijn eerste kennismaking met zangeres en bassiste Danielle Nicole dateert alweer van zo’n elf jaar geleden toen ze met haar band Trampled Under Foot, waarmee ze destijds met haar broers Kris en Nick furore maakte en de wereld over trok, optrad in Qbus in Leiden. Danielle Nicole Schnebelen ging op een gegeven moment onder de naam Danielle Nicole haar eigen weg en wist in de loop van de jaren als soloartiest meerdere Blues Music Awards en zelfs een Grammy nominatie in de wacht te slepen. Van 2015 tot en met 2018 bracht zij twee studioalbums en een livealbum uit, die stuk voor stuk met lof werden ontvangen.

Het heeft daarna een paar jaar geduurd en nu eindelijk is haar vierde album, derde studioalbum, uitgebracht met de titel ‘The Love You Bleed’. Hierop vinden we in totaal twaalf nummers, waarvan er elf door Danielle Nicole zelf zijn geschreven, al dan niet in samenwerking met Brandon Miller, die ook de gitaren, pedal steel en mandoline bespeelt. Verder horen we Go-Go Ray op drums, Damon Parker op toetsen, Tony Braunagel op percussie en Steve Blacke die de strijkinstrumenten verzorgt, terwijl Danielle zelf zingt en de bas speelt. Muzikaal zit het dus allemaal wel snor en bevinden we ons ergens tussen soul, rock en blues in.

Het ene nummer wat steviger, het andere is dan weer een rustige ballad. Danielle heeft een mooie heldere soulvolle stem, die af en toe net dat rauwe randje heeft dat zo passend is voor dit genre. De teksten gaan in grote lijnen over liefde, verliefd worden, liefdesverdriet of toch net weer niet. Een bijzondere vermelding verdienen naar mijn mening de rockende bluestrack ‘Head Down Low’, of het alleen met akoestische gitaar begeleide ‘A Love Is Forever’, wat de enige cover op het album is. Ook ‘Right By Your Side’, met een fraai slidespel van Brandon Miller, en de mooie ballad ‘Say You’ll Stay’ mogen niet onvermeld blijven. Een prima album met twaalf heerlijke nummers, dat het waard was om op te wachten. (8/10) (Forty Below Records)

Deel: