In TivoliVredenburg vond op vrijdag 12 januari een 2 uur durende show plaats van één van de beste coverbands van Nederland: The Dirty Daddies. De 7-koppige band staat bekend om de in het rond springende, energievolle muzikanten die in hun witte outfits in hoog tempo veel verschillende hits spelen met de gaafste en grootste show elementen zoals confetti, CO2, vuur en sparklers.

De avond begon met de veelbelovende klanken van voorprogramma Money & the Man. Voorheen waren zij een duo, maar ze mogen zichzelf nu een trio noemen met de recente toevoeging van bassist Tim Kampman. Hun muziek, een intrigerende mix van blues, indie en rock ‘n’ roll, zette de toon voor wat een gedenkwaardige avond beloofde te worden.

Hoewel de vroege aanloop naar de deuren beperkt was en de zaal langzaam vulde, steeg de opwinding toen om 19:30 de gitaren en vocalen van Money & the Man door de boxen van de Ronda klonken. De set van ongeveer 30 minuten omvatte 7 nummers, waaronder herkenbare tracks als ‘Tiny Dancer’, ‘So Far Away’ en ‘Hot in the City’. De energieke uitvoering met headbangs, gitaarsolo’s en krachtige drums bereikte een climax toen de leadzanger zijn gitaar op de drums plaatste en een indrukwekkende solo neerzette, waardoor het publiek volledig werd meegesleept. Een ovationeel applaus volgde als dank voor deze opwindende support act, waarbij de drummer bijna het podium afliep uit enthousiasme, maar door zijn bandleden werd teruggeroepen voor een gezamenlijke buiging.

Na deze opwindende start was de nu volledig gevulde zaal opgeladen voor het langverwachte optreden van The Dirty Daddies. De set opende met een grootse lichtshow die samenging met sparklers, terwijl de band het eerste nummer vertolkte. Na een tijdje klonken de pulserende klanken van de SJC Custom Drums van Jordy Datema door de zaal. Omringd door vuur en sparklers speelde Datema een meeslepende drumsolo, die door het publiek met groot enthousiasme werd ontvangen.

De zaal vulde zich met een gevoel van collectieve extase, terwijl de band de energie tot het uiterste dreef. Het vuur speelde een prominente rol in deze fase, waarbij meer kleur en spektakel aan de reeds indrukwekkende show werd toegevoegd.

Een aantal gave overgangen tussen songs zorgden voor een explosie van energie op het podium. Het publiek werd meegenomen op een reis van emotie en opwinding terwijl de band met virtuositeit en creativiteit de hits naadloos aan elkaar reeg. Vuurkorven op het podium voegden een extra dimensie toe aan de visuele uitstraling van de show, terwijl de muzikale veelzijdigheid van de band verder tot uiting kwam.

Het instrumentale bereik hield niet op bij de standaard toetsen, drums en snaarinstrumenten, ook de mondharmonica kreeg zijn plek in de spotlights, waarna het gehele publiek synchroon heen en weer zwaaide.

Een korte maar betekenisvolle speech herinnerde het publiek eraan dat zij getuige waren van de eerste show in Utrecht tijdens de Sinners Are Winners Tour. Confetti-kanonnen spuwden tijdens een van de volgende nummers witte vlokken over het publiek, wat een feestelijke sfeer creëerde. Het publiek werd in beweging gebracht met springende, zwaaiende en zingende mensen die samenkwamen voor dit meezingfestijn. Ook werden de gitaristen even in de spotlights gezet tijdens een fantastische harmonische gitaarsolo.

Een opmerkelijke overgang naar hardstyle liet het publiek massaal springen op de beats. Vuurwerk en een indrukwekkende drumsolo omringd door vuur zorgden voor adembenemende momenten. De leadzanger, half staand op het drumstel, en een gitarist die zijn gitaar in het rond zwaaide, gaven het publiek een spektakel om nooit meer te vergeten.

De frontman verkondigde trots dat zij al lang uitgekeken hadden naar deze ‘thuisshow’. Na een volgend nummer klom de leadzanger even het publiek in om een graantje mee te pikken van de sfeer op de vloer. Te midden van de menigte zorgde hij ervoor dat iedereen naar de vloer zakte en tegelijkertijd omhoog sprong in de ronddwarrelende confetti.

De gitarist merkt dat hij last krijgt van de confetti die het podium bijna verandert in een schaatsbaan en bezemt tijdens het springen door eventjes de witte vlokken uit de weg. Na het volgende nummer schiet de crew te hulp. Met een bladblazer en wat bezems komen ze het podium op om de zee van confetti aan de kant te vegen. Midden in zijn speech verkondigde de afgeleide leadzanger lachend, “Ik heb nog nooit iemand zo sexy een podium zien aanvegen”, tot vermaking van het publiek.

Er volgde een verrassende overgang van een intiem nummer naar de volgende meezinger die gecomplimenteerd werd door CO2 en sparklers op het podium, waarna het publiek enthousiast meezong met het volgende nummer.

Een emotionele en indrukwekkende uitvoering van een vertolking van The Beatles leidde een spectaculaire finale in met het eindnummer waarbij iedereen mee klapte. Het podium werd overspoeld met confetti en CO2. Een buiging met alle bandleden markeerde het einde van een onvergetelijke avond, waarbij het publiek met handen in de lucht en een luid applaus hun waardering toonde voor de fenomenale prestatie van The Dirty Daddies.

The Dirty Daddies leverden niet alleen muzikale hoogtepunten, maar ook visuele spektakels die de avond onvergetelijk maakten. Met een mix van strakke muzikale uitvoeringen en adembenemende showelementen bewees de band waarom ze behoren tot de top van de Nederlandse coverbands. Onder luid gejuich verlieten ze uiteindelijk het podium, waarmee ze een gedenkwaardige avond vol muzikale diversiteit en opwinding in TivoliVredenburg achterlieten.

Deel: