Op donderdag 21 december stonden er lange rijen voor de Ahoy in Rotterdam en kon het vinden van een parkeerplek nog best een uitdaging worden. Deze avond speelde DI-RECT namelijk hun eerste uit een reeks van drie uitverkochte shows samen met als special guest, het Residentie Orkest. De mannen keren jaarlijks terug naar Ahoy, maar met drie uitverkochte shows op rij kan het bijna niet anders dan een bijzondere avond worden.

Vanaf het moment dat je de zaal binnen liep, zag je dat er flink was uitgepakt. Er stond een indrukwekkend podium klaar met enorme schermen, zodat je geen seconde van het optreden hoefde te missen. De avond werd dan ook explosief geopend en de energie werd gedurende de hele avond vastgehouden. De setlist, bestaande uit nieuwe pareltjes en tijdloze klassiekers, zorgde voor een dynamisch repertoire met voor ieder wat wils.

Frontman Marcel Veenendaal schitterde met zijn krachtige vocalen en bewijst maar weer, dat hij misschien wel één van de beste vocalisten van Nederlandse bodem is. Waar de rest van de band zich iets meer op de achtergrond hield, wist Spike de volle aandacht van het publiek te trekken met zijn enorme dosis energie en humor. Hij maakte dan ook goed gebruik van de beide catwalks aan de zijkant van het podium, om zo ook de fans op de tribune bij het optreden te betrekken. Kortom, de band wist samen met het orkest een energieke maar vooral ook krachtige performance neer te zetten.

Het geluid in Ahoy was van uitstekende kwaliteit, maar de visuele presentatie was misschien wel net zo indrukwekkend. Lichtspektakels en visuals verrijkten de muzikale ervaring en zorgden voor een visueel aspect dat perfect samenviel met de dynamiek van de muziek. De toevoeging van diverse special effects zoals pyro en vuurwerk maakten het spektakel compleet.

Het publiek werd goed betrokken bij het optreden en het plezier was duidelijk te merken. Zo werd er gedurende de hele avond uit volle borst meegezongen, geklapt en gedanst. Een bijzonder moment was toch wel toen 14.000 man door hun knieën zakten om vervolgens allemaal tegelijk omhoog te springen. Ook de arm om elkaar heenslaan, ook al stond er een onbekende naast je, zorgde voor een verbinding tussen de mensen. Iedereen was daar uiteindelijk met hetzelfde doel, een onvergetelijke avond beleven en dat moet op deze manier ongetwijfeld gelukt zijn.

Nadat de band het podium had verlaten, keerden zij terug om ons met nog twee laatste nummers te verwennen. Eerst nog vol energie met een spectaculaire vertolking van ‘Through The Looking Glass’ om vervolgens af te sluiten met een mooi gevoelig nummer, ‘How My Heart Was Won’. Dit laatste nummer eindige letterlijk met een knal toen de confetti het publiek ingeschoten werd. Hierna was het tijd voor de band om het podium nogmaals te verlaten en helaas niet meer terug te keren tot de volgende dag.

Al met al kun je zeggen dat DI-RECT het publiek een onvergetelijke avond heeft bezorgd. Zowel muzikaal als visueel was het een ijzersterk optreden. DI-RECT verliet het podium, wetende dat ze een onuitwisbare indruk hadden achtergelaten in Ahoy Rotterdam en de lat voor de komende twee avonden erg hoog hebben gelegd. Eigenlijk moet je minstens één van de drie shows bijgewoond hebben en het zelf ervaren.

Foto’s : Megan Keijzer

Deel: