The Three Degrees bestaan in 2023 zestig jaar en dit heuglijke feit moet natuurlijk gevierd worden. De langst bestaande vrouwelijke groep ooit is momenteel op pad met hun ’60th Anniversary Tour’ en zet daarmee ook voet aan Nederlandse bodem. Afgelopen vrijdag stond dit drietal in een afgeladen volle De Pul in Uden.

Dat The Three Degrees nog steeds zeer populair zijn blijkt wel uit het feit dat afgelopen vrijdag De Pul in Uden al vrij vroeg helemaal vol stond en voor de laatkomers was het lastig om nog een goed plekje te kunnen bemachtigen. De begeleidingsband van de The Three Degrees warmden het publiek alvast op met wat instrumentale klanken. Hierbij werd al direct duidelijk dat de muziek deze avond zou staan als een huis, dit is mede te danken aan de sterke ritmesectie met drummer Salle de Jonge en bassist Hugo den Oudsten. Daarna was het moment dan eindelijk daar en betraden Freddi Poole, Valerie Holiday en Tabitha King het podium.

Bij de oplettende kijker viel het natuurlijk op dat The Three Degrees-lid Helen Scott ontbrak, maar Tabitha King was een zeer waardige vervangster. Met veel enthousiasme straalden The Three Degrees op het podium en wisten ze het publiek van de eerste tot de laatste seconde in hun greep te houden. Met zeer sterke zang en dito danspasjes was het een genot om naar te kijken en te luisteren. Chapeau dat The The Degrees na 60 jaar nog steeds met zoveel passie de nummers over weten te brengen op het publiek. De bezoekers dansten er ook fanatiek op los, voor zover de beperkte ruimte dat mogelijk maakte. Bij de eerste maten van de grote hit ‘Dirty Ol’ Man’ was ook het zangtalent van het publiek in Uden goed hoorbaar, woord voor woord werd luidkeels meegezongen en de bezoekers gingen helemaal uit hun dak op deze klassieker.

The Three Degrees komen graag naar Nederland, zo vertelde Valerie Holiday in Uden. Wat dit moment extra mooi maakte was dat het publiek haar alvast toezong voor haar verjaardag, ze was op zaterdag jarig. De klassieker ‘When Will I See You Again’ was het eigenlijke hoogtepunt van dit concert. Wat wisten The Three Degrees een goede show neer te zetten en De Pul bijna af te breken. Ook werden er nog wat fijne covers uit de kast gehaald, waaronder ‘Disco Inferno’ en ultieme afsluiter van de avond ‘Boogie Wonderland’.


Niets dan lof voor The Three Degrees die met deze ’60th Anniversary Tour’ lieten zien dat ze nog steeds een ijzersterke formatie zijn. Ze wisten elk lied met veel bravoure te brengen en veranderden De Pul in een dampende disco. Nu maar hopen dat The Three Degrees snel nog eens terug komen, want het is lastig om genoeg te krijgen van deze formatie.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: