Het was 6 jaar stil rondom Suus de Groot, beter bekend als Sue The Night. Zes jaar na het vorige album ‘Wanderland’, en waarin ze moeder werd, kwam onlangs het nieuwe album ‘Susanne and the Sad Sunset Disco’ uit. Komende maand doet ze een kleine clubtour met deze avond De Helling in Utrecht.

Geheel in de stijl van de pakkende electro indie van de hoofdact speelden eerst als support act de band There You Go. De zaal was nog angstvallig gevuld met slechts een handjevol mensen. Geheel naar het voorbeeld van de hoofdact deed het niets af van hun enthousiasme.

Wat ook bij Sue The Night het geval was. Inmiddels afgezien van Suus de Groot in een geheel nieuwe formatie. De nieuwe track ‘Frontrow’ van haar nieuwste album bleek een uitstekende opener te zijn die live steviger klonk dan op het album. Suus was vrij losjes en ontspannen tussen de nummers door. Dat de zaal maar half gevuld was deed niks van haar enthousiasme af. En ook niet van het onderlinge speelplezier dat er duidelijk was.

Natuurlijk lag de focus van de setlist op het meest recente album. Een opleving in de zaal kwam er echter bij radiohits als ‘Top Of Mind’ en ‘The Whale’. Toch werd een recent nummer als ‘Oceans (You Might Go)’ met hetzelfde enthousiasme ontvangen. Een andere radiosingle, ‘The World Below’, zorgde voor de perfecte afsluiter.

Net als voor 2018 was één ding hetzelfde gebleven bij Sue The Night; de shows zijn kort, maar krachtig. Maar met drie albums zou ze genoeg hebben om er nog minstens een half uurtje aan vast te klappen. Want met muzikaal staat Sue The Night ook in de huidige formatie als een huis dat meer dan halfvolle zalen zou verdienen.

Deel: