In de schaduw van bedachtzame avonden en gedempte verlichting komt de muziek van Cigarettes After Sex tot leven als een bedwelmende soundscape van melancholie en verlangen. Deze onderscheidende band, opgericht door Greg Gonzalez, heeft zichzelf gevestigd als een iconische aanwezigheid in het moderne muzieklandschap. Met hun bedwelmende mix van dromerige klanken en bedachtzame teksten, weten ze de luisteraar mee te voeren naar een betoverende wereld van emotionele diepgang.De teksten zijn vaak gebaseerd op romantiek en liefde, evenals de stem van Greg, die vaak wordt beschreven als androgyn.

Met hun debuut EP, “Nothing Is Gonna Hurt You Baby”, braken ze door. Sindsdienhebben ze meerdere grote hits uitgebracht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan‘’Apocalypse’’ en ‘’Cry’’. De geruststellende stem van Gonzalez zorgt voor een vertrouwd en warm gevoel.

De kaarten voor het concert op 9 november waren dan ook binnen no-time uitverkocht, wat ervoor zorgde dat ze een extra show aankondigen op 8 november. Op het sociale media platform ‘TikTok’’ is de band meerdere keren viraal gegaan, wat ervoor zorgde dat ze nog groter werden en de kaarten nog schaarser werden. Overal werd er gezocht naar kaarten, want het is een band die je toch wel een keer live gezien wilt hebben. De verwacting was dus hooggespannen.

Ergens klopte het helemaal. De band was  steengoed. Het leek alsof er een Spotify-stream of een cd aanstond, want het was 1-op-1 qua sound. De prachtige stem die zorgde voor intimiteit en het gevoel van verbondenheid. Maar helaas stond de microfoon veel te hard in de mix en waren de woorden van de zanger amper te verstaan. De drums en gitaren klonken ook veel te schel dus moest het publiek veel moeite doen om de zang te kunnen verstaan.. Het concert was over het algemeen enorm saai. Kan je nou echt een enorm spetterend concert geven met zulke muziek? ‘Nee’ moet dan het antwoord zijn. Het was eentonig en het bleef maar op dezefde manier doorgaan zonder enige variatie.. Natuurlijk helpt het ook niet mee dat alle muziek op elkaar lijkt en het uiteindelijk leek alsof je 75 minuten naar hetzelfde nummer luisterde.

De band richtte zich slechts twee keer tot het publiek met een bedankje tussen de nummers door, maar voor de rest werd er geen woord gesproken. Hoe intiem de muziek ook is, zo afstandelijk was de connectie tussen het publiek en de band. Het is eigenlijk erg zonde dat zo een goede band gewoon geen show kan geven. Veel kan je natuurlijk niet verwachten als je weet wat voor muziek Cigarettes after Sex maakt, dan is het wellicht logisch dat het geen spektakel van een show wordt. Maar slechts een uitgerekt uurtje in een spotlight staan met wat rook? Dat is wel heel mager voor de duurbetaalde kaartjes. Afas was eigenlijk een te grote locatie voor de muziek en de band. Het is ontegenzeggelijk een sterke band, maar de uitvoering kon echt vele malen beter. Cigarettes after Sex was niets meer dan teleurstellend.

Deel: