Jeugdhuis de Faar in het Belgische Meerhout trilde op zijn grondvesten tijdens een magistrale avond vol verpletterende muziek. Het podium was het toneel voor Cellar Door, Titans, Another Now, Ghost Iris en de hoofdact van de avond, het indrukwekkende Heart of a Coward, die hun gloednieuwe album vierden.

Cellar Door trapte de avond af met een explosieve set die het publiek meteen op scherp zette. De band bracht een mix van melodische en zwaardere elementen die naadloos samenvloeiden tot een overweldigende geluidsmuur. De intense energie spatte van het podium af en zette de toon voor een avond vol muzikale hoogtepunten. Ondanks de vertraging die ontstaan was door technische problemen, was het een geslaagde opener van de avond.

Titans volgde met een verpletterende performance die de intensiteit alleen maar opdreef. De band bracht een meedogenloze combinatie van rauwe vocalen en vernietigende riffs die het publiek in een trance van pure extase bracht. Het was duidelijk dat Titans geen genade kende en ze probeerden het toen nog tamme publiek toch mee te krijgen.

Helaas moest TheCityIsOurs een dag voor de show afzeggen wegens ziekte, maar gelukkig hadden ze nog een vervanger gevonden. Another Now zorgde voor een welkome afwisseling met hun fusie van metalcore en elektronische elementen. De harmonie tussen de agressieve gitaren en de futuristische synthesizers zorgde voor een unieke dynamiek die het publiek een beetje in beweging kreeg. De band slaagde erin een brug te slaan tussen verschillende genres en imponeerde met hun veelzijdigheid.

Ghost Iris bracht een set die bol stond van technische virtuositeit en vernieuwende geluiden. Hun complexe composities en strakke uitvoering lieten zien waarom ze als een van de toonaangevende acts in het genre worden beschouwd. De interactie tussen de bandleden was indrukwekkend en zorgde voor een optreden dat nog lang zal nazinderen.

De avond bereikte zijn hoogtepunt met het optreden van Heart Of A Coward. Het Britse gezelschap stelde niet teleur en leverde een performance af die de verwachtingen overtrof. De krachtige vocalen en meeslepende melodieën raakten een gevoelige snaar bij het publiek. De band bracht niet alleen nummers van het nieuwe album, maar trakteerde de fans ook op een reis door hun indrukwekkende repertoire. De sfeer in Jeugdhuis de Faar was elektrisch geladen en de interactie tussen de bands en het publiek was hartverwarmend. De aanwezigen werden meegevoerd op een reis vol emotie en energie, die culmineerde in een spectaculaire finale met Heart Of A Coward.

Al met al was het concert in Jeugdhuis de Faar een triomf voor de alternatieve muziekscene. Elk van de bands bracht zijn unieke stijl en kracht naar voren, wat resulteerde in een avond die nog lang in het geheugen gegrift zal staan van de aanwezige muziekliefhebbers.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: