Met meer dan een kwart eeuw aan muzikale reizen en enkele veranderingen in de bezetting, blijft de Amerikaanse band Mr Big alive ’n kicking en staan ze klaar om het publiek te verbazen met hun tijdloze hits.

Mr Big werd opgericht in 1988 en groeide al snel uit tot een wereldberoemde band. De band bestond oorspronkelijk uit vier getalenteerde muzikanten: Eric Martin (zang), Paul Gilbert (gitaar), Billy Sheehan (bas) en Pat Torpey (drums). Hun kenmerkende geluid combineert virtuoos gitaarspel, krachtige vocalen en meeslepende songwriting. Het album ‘Lean into It’ uit 1991 katapulteerde hen naar internationale roem, dankzij hits als ‘To Be With You’ en ‘Wild World’. Sindsdien hebben ze talloze albums uitgebracht en zijn ze een onbetwiste grootheid in de rockscene. De band tourde uitgebreid en kreeg een grote schare fans over de hele wereld, vooral vanwege hun energieke liveoptredens.

Tijdens hun carrière had Mr. Big een korte onderbreking, maar ze keerden in 2009 terug met een nieuw album, ‘What If…’, en bleven regelmatig albums uitbrengen, zoals ‘The Stories We Could Tell’ (2014) en ‘Defying Gravity’ (2017). Helaas overleed Pat Torpey in 2018 aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson, maar de band bleef doorgaan met Matt Starr als zijn vervanger op drums.

De muzikale reis van Mr. Big heeft een breed scala aan stijlen en invloeden omvat, van rock en hardrock tot blues en ballads. Hun technische bekwaamheid en toewijding aan het maken van pakkende muziek hebben hen tot een blijvende naam in de rockwereld gemaakt. De band blijft optreden en muziek maken, waardoor ze een belangrijk onderdeel zijn van de rockgeschiedenis.

Dit is jouw kans om de energie en passie van Mr Big live te ervaren. Bereid je voor op een legendarische avond vol onvergetelijke hardrockmuziek! Op 25 maart komt Mr Big naar Ancienne Belgique in Brussel, voor een exclusief concert in België.

Deel: