The Sherlocks is een nog jonge band uit het Britse South Yorkshire. Onder leiding van broers Kiaran en Brandon Crook bracht de band onlangs een derde langspeler op de markt . Met ‘People Like Me & You’ als titel, gestoken in een opvallend gele hoes. Hij springt er in ieder geval uit in de bakken van de muziekzaken.

Voor mij is dit de eerste kennismaking met The Sherlocks. Zeker in eigen land wisten ze relatief snel naam voor zichzelf te maken. Zo is de band de eerste sinds The Arctic Monkeys die de oudste zaal In Sheffield The Leadmill uit wisten te verkopen zonder platendeal. De titeltrack ‘People Like Me & You’ begint heel anders dan de rest van het album tot dusver heeft gedaan. Een hoop mensen die stuk voor stuk de titel noemen. Gelukkig duurt dat niet te lang en gaat het verder in het frisse geluid dat we al zes nummers hoorde. Lekker gitaartje, prettig ritme in de drumsectie al moet wel gezegd dat het refrein te eentonig, te simpel is en daardoor minder sterk dan voorgaande nummers.

De muziek op deze nieuwe plaat is geen vernieuwende indie rock, maar wel verdomd fijne. Een nummer als ‘Here & Now’ mag dan niet vernieuwend klinken, wat het wel doet is zoals eerder vermeld fris klinken. Ik hoor wat op dit nummer ik het beste kan omschrijven als Keane, maar dan met een rockjasje. Een perfecte track voor de radio lijkt me.

Het tweeluik ‘Sirens’ en ‘No Retreat, No Surrender’ gaat perfect in elkaar over en gebruikt ook dezelfde woorden. Stevige nummers, of nummer. Beetje verwarrend, wel lekker. Heerlijk refrein dus niet vervelend dat het in twee nummers voorbij komt.

Album afsluiter ‘Watson’ is iets compleet anders. Een spoken word die eindigt met een soort circus-deuntje. Apart en een nummer dat haaks staat op de rest van de plaat. Een buitenbeentje, ik snap niet zo goed wat dit nummer op het album doet.

Ik zie The Sherlocks ook zeker buiten het thuisland nog een stuk groeien. ‘People Like Me & You’ is een levendig album met een goede feel. Wat mij betreft is het een kwestie van tijd voordat deze band op wordt gepakt door de radiostations. (8/10) (TeddyBoy Records)

Deel: