Afgelopen zaterdag vond in het Goffertpark in Nijmegen weer het jaarlijkse 90’s outdoor evenement We Love The 90’s plaats. Verdeeld over twee podia, de Mainstage en de Hakkuh Tent, kreeg het publiek een bomvol programma voorgeschoteld. Op een zeer korte bui na beloofde het een prachtige en zonnige zaterdag te worden, perfect voor een dag genieten van de heerlijkste 90’s muziek. 

In de Hakkuh Tent trapte graag geziene gast Klubbheads zijn set af en met flink wat stampende beats werd er al voorzichtig op los gehakt en vulde de tent zich steeds meer. Op de Mainstage liet T.O.F. (The Original Flyguy) de voetjes van het publiek al voorzichtig van de vloer gaan. Samen met zijn danseressen bracht hij een leuke en energieke show en tijdens ‘Funk It Up’ zong het publiek lekker mee.


Alhoewel Ch!pz pas in het jaar 2003 begon, vonden ze wel een plekje in de line-up van We Love The 90’s. Desalniettemin hadden vele Ch!pz fans zich al verzameld voor een mooie plekje vooraan bij het podium. Kevin, Rachel, Cilla en invaller Bram hoorden het publiek alles woord voor woord meezingen. Met veel energie en de nodige outfit wisselingen kwamen hits als ‘Cowboy’, ‘One, Two, Three!’ en ‘1001 Arabian Nights’ in sneltreinvaart voorbij. Voor een extra aandoenlijk moment zorgden de kinderen van de Ch!pz leden die aan de zijkant van het podium fanatiek mee aan het dansen waren.

In de tussentijd lieten DJ Jean en Maron Hill de temperatuur in de Hakkuh Tent flink stijgen. Op de Mainstage was het tijd voor het optreden van de Britse Eurodance act Urban Cookie Collective. De huidige frontvrouw Danielle A Barnett bracht met veel spontaniteit onder andere de klassiekers ‘Feels Like Heaven’ en natuurlijk de meezinger ‘The Key: The Secret’. Het publiek genoot zichtbaar van dit optreden van Urban Cookie Collective.

2 Brothers on the 4th Floor namen het publiek mee op een fijne reis terug naar de 90’s. Des’ray, D-Rock en Masta Ez genoten zichtbaar van de sfeer in Nijmegen en samen met hun danseressen zorgden ze voor een fijn feestje. Niet alleen ‘Never Alone’, maar ook ‘Mirror Of Love’ en ‘Come Take My Hand’ werden luidkeels meegezongen door het publiek. Ook was er veel interactie met de fans en werd er op het podium en in de menigte veel gehakt. 2 Brothers on the 4th Floor hadden bij dit optreden ook een camera team bij zich om te filmen voor een documentaire. Natuurlijk mocht ‘Dreams (Will Come Alive)’ niet ontbreken en de toeschouwers in Nijmegen gingen dan ook lekker uit hun dak.

Naast Eurodance was er op de Mainstage ook ruimte voor wat steviger hak- en stampwerk. Mental Theo is al jaren lang een vaste waarde voor We Love The 90’s en wist afgelopen zaterdag een groot feest te bouwen op het hoofdpodium. De lekkerste happy hardcore en hardcore tracks kwamen voorbij en uiteraard zaten hier ook wat grote hits uit zijn Charly Lownoise & Mental Theo tijdperk tussen. Mental Theo had het zichtbaar naar zijn zin op deze zonnige dag in Nijmegen. Een spontaan bezoekje van Charly Lownoise resulteerde in een korte back to back sessie waarbij men even het gevoel kreeg naar een comeback van de succesformatie Charly Lownoise & Mental Theo te kijken. Dit was een zeer speciaal en prachtig moment wat stiekem deed hopen op meer.

Één van de spraakmakendste videoclips uit de jaren 90 was ‘Mysterious Girl’ van de Britse zanger Peter Andre, wie herinnert zich deze clip vol met zee en wasbordjes niet? De vele vrouwelijke toeschouwers in Nijmegen konden niet wachten deze hunk uit de jaren 90 op het podium te bewonderen. Samen met 2 achtergrondzangers kwam Peter Andre het podium op en wist het publiek direct in zijn greep te krijgen met zijn charme, dancemoves en zijn nog steeds mooie glimlach. ‘Flava’ werd zeer gewaardeerd en ging erin als koek, maar stiekem hoopte iedereen toch een glimp van het wasbordje op te vangen, dit plezier deed Peter Andre Nijmegen helaas niet, maar met ‘Mysterious Girl’ als afsluiter van zijn set kreeg hij de vrouwelijke toeschouwers toch aan het zwijmelen.

In de intussen snikhete Hakkuh Tent draaide Buzz Fuzz de fijnste hardcore platen en de vele bezoekers in hun Aussie’s en Nike Air Maxen waren volop aan het hakken. In de jaren 90 draaide Buzz Fuzz op vele grote feesten zoals Thunderdome, Hellraiser en Dance Valley en mocht daarom zeker niet op de Line-Up van We Love The 90’s ontbreken.

Aan Charly Lownoise de eer om het stokje van Buzz Fuzz over te nemen en deze dag in de Hakkuh Tent in stijl af te sluiten. Met veel energie en enthousiasme kreeg Charly Lownoise alle voeten in de tent met gemak van de vloer en hakte er zelf ook aardig op los achter de draaitafels. Tijdens deze set ging er veel confetti de lucht in en zorgden de danseressen ervoor dat de temperatuur nog verder steeg in de Hakkuh Tent.
Uiteraard kwamen er wat tracks uit zijn Charly Lownoise & Mental Theo tijd voorbij, maar ook zijn eigen track ‘City Streets’ knalde uit de speakers. Charly Lownoise had er zichtbaar zin in en ook het publiek ging heerlijk uit zijn dak, een prachtige afsluiter van deze dag in de Hakkuh Tent.

Op de Mainstage mocht Dune deze editie van We Love The 90’s afsluiten. Samen met MC Apster wist Dune het afgeladen volle veld met gemak volledig in zijn greep te krijgen. De goedlachse DJ weet als geen ander het publiek te laten genieten van heerlijke 90’s tracks en ook in Nijmegen liet hij de fans geen moment stil staan. Er werd veel contact gemaakt met de menigte op het veld en met hits als ‘Can’t Stop Raving’ en ‘Hardcore Vibes’ kwam aan deze editie van We Love The 90’s alweer een einde. Muziek uit de 90’s is nog steeds razend populair en dat was ook in Nijmegen zeer goed te merken, de vraag is dan ook wie er allemaal op de line-up van de 2024 editie zullen komen te staan.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: