Om het 35-jarig jubileum van Kylie te vieren, zal er op 24 november een limited edition vinyl worden uitgebracht. Fans krijgen de mogelijkheid om te kiezen tussen de Neon Pink of Aquamarijn vinyl variant.
Kylie, oorspronkelijk uitgebracht in 1988, was het eerste studioalbum van Kylie en het eerste van vier albums die ze opnam met het “The Hit Factory” productieteam: Stock Aitken & Waterman. Het album bevat zes individuele nummers die als singles werden uitgebracht, waaronder ‘The Loco-Motion’, ‘Got To Be Certain’, ‘Je Ne Sais Pas Pourquoi’ en de wereldwijde hit ‘I Should Be So Lucky’. Deze hit bracht Kylie’s carrière op gang en vestigde haar positie als een van de invloedrijkste popartiesten ter wereld.

Sinds de release van het album heeft Kylie Minogue meer dan 80 miljoen platen wereldwijd verkocht, vijf miljard streams verzameld en acht nummer 1-albums behaald in het Verenigd Koninkrijk. Haar vele prijzen omvatten drie BRIT Awards, twee MTV Awards en een Grammy. Ze is de enige vrouwelijke artiest die vijf opeenvolgende decennia een nummer 1-album heeft behaald in het Verenigd Koninkrijk. Op vele manieren staat ze op eenzame hoogte binnen het poplandschap – een superster-artiest wiens constante vernieuwingen en ontdekkingen haar stevig verankeren in het heden, terwijl ze veel van ons collectieve verleden definieert en viert.


“Veel liefde en dank aan iedereen die de afgelopen 35 jaar dit album heeft liefgehad. Laten we opnieuw van de magie genieten! Kylie x”

Side One
I Should Be So Lucky
The Loco-Motion
Je Ne Sais Pas Pourquoi
It’s No Secret
Got To Be Certain

Side Two
Turn It Into Love
I Miss You
I’ll Still Be Loving You
Look My Way
Love At First Sight

Ter verdere viering van Kylie’s carrière heeft de BBC vandaag een gloednieuwe podcast aangekondigd. De podcast genaamd ‘The Eras: Kylie Minogue’ gaat van start op BBC Sounds en wereldwijd via RSS op maandag 28 augustus. De podcast zal het verhaal van Kylie’s carrière vertellen aan de hand van baanbrekende periodes. Onder leiding van Scott Mills zal elk hoofdstuk worden verteld door fans, commentatoren en boordevol exclusief materiaal uit het BBC-archief.

Deel: