De Britse metalcore band Architects komt naar de AFAS Live in Amsterdam tijdens hun Europese tour. Eerder dit jaar stond de vijfkoppige formatie in de Johan Cruijf ArenA als support act van Metallica. Voor de show nemen ze de Britse Loathe en Canadese megahit Spiritbox mee.

Architects staat al ruim een decennia op de Nederlandse bühne, maar weet het keer op keer groter aan te pakken. Na een tiental poppodia kwam de band in 2019 voor het eerst naar de AFAS Live in Amsterdam tijdens de ‘Holy Hell’ tour samen met Beartooth en Polaris. In januari 2023 speelde Architects een maar liefst twee uur durende set als headliner van de eerste editie van de Headbangers Parade, waarna ze drie maanden later terugkeerden als directe support van Metallica. Voor de aankomende tour nemen ze Spiritbox mee, die onlangs een gehele Europese tour uitverkocht met onder andere de grote zalen van de Effenaar en Patronaat. De show wordt geopend door de sensatie Loathe en belooft een diverse energieke avond te worden.

Er zijn niet veel bands happig om zichzelf af te breken en opnieuw te beginnen, vooral als ze op het juiste spoor zitten. Voor sommigen is een nummer één album en uitverkochte arena’s genoeg om de succesformule te herhalen. Met de albums ‘Lost Forever/Lost Together’, ‘All Our Gods Have Abandoned Us’ en ‘Holy Hell’ zette de band zich neer als één van de meeste solide metalcore pioniers. Des te meer reden voor de band om op zoek te gaan naar manieren om zichzelf te herontdekken, zoals onder andere het samenwerken met een orkest tijdens de ‘For Those That Wish To Exist’ sessies op Abbey Road. Nog voordat de inkt op het artwork droog was dook Architects direct in het schrijven van het meest recente album ‘The Classic Symptoms Of A Broken Spirit’. Het album wat volgens de band staat voor een eerste echte muzikale viering in plaats van rouwen sinds het overlijden van hun gitarist in 2016.
ARCHITECTS – european tour 2024 op 26 januari in AFAS Live

Deel: