Op deze derde dag van Sziget stonden weer een aantal hele grote namen gepland. Met een strakblauwe lucht en brandende zon ging de zaterdag van het festival van start.

Mimi Webb

De Britse zangeres Mimi Webb stond zaterdag al vroeg op de Main stage. Dit was an sich al een hele prestatie. Webb bracht haar eerste singles in 2020 uit en afgelopen maart kwam haar debuutalbum pas uit. Waarom ze het in relatief korte tijd zover heeft geschopt werd al snel duidelijk. Loepzuiver zong ze al haar nummers. Met haar dance-popmuziek was het publiek snel veroverd. Bijna alle nummers van haar eerste album kwamen langs. Haar twee grootste hits had ze voor het laatst bewaard. Na ‘Good Without’, dat toch wel voor haar doorbraak heeft gezorgd, speelde ze ‘House On Fire’. Het voornamelijk Engelse publiek ging los en zong alle teksten mee.

TV Girl

Even later begon er in de Freedome een hele andere show. De Amerikaanse groep TV Girl begon daar aan hun spannende set. Met het nummer ‘Pantyhose’ kwam de band het podium op. De muziek van TV Girl viel te omschrijven als hypnotiserende pop, met subtiele techno beats, veel samples en een relatief monotone stem. Hypnotiseren, dat deed het. Niemand in het publiek leek te dansen, in plaats daarvan wiegde iedereen maar een beetje heen en weer.

De leadzanger van de band, Brad Petering, praatte de set aan elkaar. Hij had een monotone en cynische manier van praten, waardoor het constant leek alsof hij grapjes maakte waar je als voorbijganger niets van begreep. Met een flesje rosé in zijn hand en zonnebril op stond hij er heel ‘casual’ bij. Voor de echte fans was dit blijkbaar geen probleem. De grote menigte die zich om het podium had verzameld juichte bij ieder nummer.

Niall Horan

Op de Main stage was ondertussen een van de grootste artiesten van het festival begonnen. Niall Horan kwam onder oorverdovend gegil het podium opgelopen. Onder de indruk van de grootte en enthousiasme van het publiek begon hij aan het nummer ‘Nice to Meet Ya’. Een heel toepasselijk nummer, aangezien hij nog nooit in Boedapest was geweest. Na de eerste paar nummers betuigde hij zijn spijt dat het zo lang heeft moeten duren voor hij hier naartoe was gekomen. Meteen beloofde hij dat dit ook niet de laatste keer zou zijn.

Bij het nummer ‘This Town’ raakte hij erg geëmotioneerd. Hoewel dit nummer een paar jaar geleden alweer een grote hit was, werd het uit volle borst meegezongen. Dit raakte hem zichtbaar. Het lawaai van het publiek bereikte een hoogtepunt toen hij het nummer ‘Story of My Life’ inzette. De One Direction fans in het publiek smulden ervan en schreeuwden mee.

In het publiek waren ook veel Ierse vlaggen te zien. Toen hij dit opmerkte, bedankte hij zijn Ierse fans een keer extra. Hij noemde dit publiek zelfs zijn favoriete van zijn afgelopen tour. Het laatste nummer dat hij speelde was ‘Slow Hands’. De megahit van zijn eerste album was een perfecte afsluiting van zijn set.

Jungle by Night

Om kwart voor negen diezelfde avond stond Jungle By Night in de Freedome. Deze Nederlandse act bestond uit zeven mannen en zo’n honderdduizend instrumenten. Terwijl de bandleden één voor één het podium op kwamen gelopen, begonnen ze een voor een met spelen. De volledig analoge en instrumentale muziek die de band maakt, wist het hele publiek op te zwepen om lekker mee te dansen. Met de beats van de verschillende percussie-instrumenten en de melodieën van de synthesizer zorgden ze voor een erg gevarieerd geluid.

Ook de verschillende koperblazers die gedurende hun set werden ingezet zorgden voor de vele afwisseling. Toch maakten al deze verschillende instrumenten een groot geheel, wat ervoor zorgde dat de tent in een partytent veranderde. Ondanks het feit dat de hoofdact van de avond in de tussentijd was begonnen, bleef het tijdens de hele set van Jungle By Night druk in de Freedome.

David Guetta

De hoofdact van deze zaterdagavond was niemand minder dan David Guetta. De Franse DJ trok een enorm publiek aan, het terrein voor de Main stage was volledig afgeladen. Dit beloofde een enorm feest te worden. Guetta begon zijn set met ‘I’m Good (Blue)’, dat hij samen met Bebe Rexha heeft uitgebracht. Dit zette meteen de sfeer voor de rest van het optreden. Iedereen kende het nummer en sprong en danste erop los. Tijdens het eerste refrein barstte het vuurwerk en de vlammenwerpers die rondom het podium stonden los. Ook alle lichten en lasers bij de stage gaven een show. Hoewel Guetta zijn hele set rustig achter zijn draaitafel bleef staan, was er dus genoeg te zien op het podium.

Minder fijn was iets dat de DJ helaas heel graag deed. Tijdens de eerste paar nummers zette hij telkens bij het refrein de muziek een paar seconden stil, zodat je goed kon horen hoe hard het publiek meezong. In theorie een leuk idee, maar het was wel confronterend om jezelf en de mensen om je heen mee te horen blèren. Ook was het na twee keer wel leuk geweest, maar hij hield het twee hele nummers vol.

Hoewel Guetta gedurende de jaren ontzettend veel hits heeft gehad, waren dit niet de enige nummers die deze avond voorbij kwamen. Naast zijn eigen nummers draaide hij ook nummers van Calvin Harris (‘One Kiss’) en de Black Eyed Peas (‘I Gotta Feeling’). Met zijn gevarieerde set zorgde hij ervoor dat het eiland in een grote club veranderde. Na het nummer ‘Without You’ kwam er helaas een einde aan zijn set.

Two Feet

Precies op het moment dat David Guetta zijn set beëindigde, begon het volgende optreden in de Freedome alweer. De singer-songwriter/producer Two Feet (Zachary Dess) begon zijn show. Zijn langzame, elektronische rockmuziek trok veel bekijks. Binnen korte tijd was de hele tent vol. Door mensen in het publiek werd zijn muziek omschreven als ‘echte seksmuziek’. Dankzij het rustige tempo en de vele gitaarsolo’s viel dit zeker te begrijpen. Na ruim vijf kwartier spelen kwam er uiteindelijk toch een einde aan zijn show.

Foto’s (c) Wyona Latupeirissa

Deel: