Festival Koud Serveren Open Air is na 4 jaar en die oh zo verschrikkelijke Corona tijd weer terug. U zult zich afvragen WAT is terug? Een plaatselijk festival in Drunen met een historie van 13 jaar. De historie werd verteld door Dave de Boer en Jan van Bladel, twee van de 4 drijvende krachten van dit gratis toegankelijke festival. De andere twee zijn Guido Voogd en Remco van Rooy.

Het Koud Serveren Open Air Festival zaadje werd geplant in 2008. Dave was lid van de handbal vereniging Avanti in Drunen en speelde in die tijd een beetje drums. De vereniging organiseerde weleens een clubavond en vroegen “Dave kun jij niet een keer met de band komen spelen”?

Probleem er was slechts een bassist (Jan van Bladel) en Dave dus opzoek naar de rest van de band. Nadat deze gevonden waren was daar de Avanti Thuisband. Deze naam werd in 2010 veranderd in Koud Serveren (het stond op een etiket van een fles bier en was het eerste wat er bij de heren opkwam) en werd tevens naam gever van het festival.. De naam moest veranderd worden omdat de handbalvereniging niet geassocieerd wilde worden met eventuele problemen bij een optreden van de Avanti Thuisband.

Blazers werden toegevoegd en een zangeres. De band was inmiddels een formatie van 9 dames en heren. Zij vroegen zich af hoe komen we nu aan optredens? Marketing en promotie is wel een dingetje. Inventief als de band was organiseerde ze een festivalletje in de tuin van Jan om meer bekendheid te krijgen in de regio. De verwachting was een bezoekers aantal van 50 maar dat werden er 200 met een line up van 4 plaatselijke bands.

Een tentje in de tuin, een podium van een soort van ponton. En raad eens het stond als een huis. De tent koste 400 euro en deze werd doordat Thijs de Jong van Present Danger en Ad met de pet rond ging, bekostigd. Sindsdien is het alleen maar groter en mooier geworden. De band Koud Serveren was een vaste waarde op het festival. Een feest band die uw verslaggever durft te vergelijken met de Hermes House Band. Feest als zij optraden.

Tijdens Corona was er nog één optreden van Koud Serveren en werd er besloten om te stoppen met de band. Het festival gaat door en leeft als nooit tevoren. Wat het gaat brengen in de toekomst wie zal het zeggen. Het is een gratis festival en die 4 organisatoren hebben een stichting opgericht om het risico te spreiden.

De stichting Langstraat Live Music staat garant voor een mooi festival waar jonge bands ook de kans krijgen om podium ervaring op te doen. Dat zijn immers de headliners van de toekomst. Het was 17 juni dan ook weer een grote reunie van muziek liefhebbers uit de Langstraat.

De LineUp:
De jonge bands:
– Mark of The Question
– Velvet Revolution
– The Missing Members
Daarna de gevestigde orde:
– Good Times Coverband (pop covers)
– Friday Rockshow (stevig portie rock)
– Deaf Dollars (stevig rock van een prima trio)
– Zwartlap (nederlandse smartlappen met eigen metal arrangementen)
– Kazoo (band die al geruime tijd niet meer optraden maar nu weer liet zien dat ze er nog zijn)
– 100% Katoen (de rock band die opende met “we will entertain you” en dat is wat ze deden.
Tot slot prima organisatie, perfecte locatie en fantastisch publiek. Zeker om de datum voor 2024 in de gaten te houden. Tot dan !

Deel: