Op 26 mei 2023 sierde het illustere Franse popicoon Juliette Armanet het podium van het Forum in Luik, een prachtige locatie in het kader van het Jazz à Liège Festival. Met een uitverkochte menigte die al maanden, meer dan reikhalzend uitkeek naar haar optreden, betekende het haar tweede optreden in Luik, na haar eerdere bezoek aan de Reflektor in oktober 2017 tijdens haar tournee ter promotie van haar debuutalbum ‘Petit Amie’, waarmee ze meteen beslag weet te leggen op een van de prijzen bij ‘Victoires de la Musique’.

Inmiddels is Armanet uitgegroeid tot een waar fenomeen, Frankrijks eigen ‘Queen Bee’, die overal waar ze maar komt volle stadions en zalen trekt, met haar spectaculaire liveshows

In het Luikse Forum had Armanet slechts drie nummers nodig om de zaal helemaal op zijn kop te zetten met een explosieve show die in iets minder dan twee uur de zaal bijna letterlijk, in vuur en vlam zette. Naadloos wisselend tussen upbeat disco-pop nummers en meer tedere, maar even boeiende momenten, daalde ze zelfs even onverschrokken af in de menigte en danste alsof ze de mensen al jaren kende, pseudo-intieme, lome slow dances met een select aantal bevoorrechte aanwezigen op de eerste rijen tijdens het nummer ‘J’te l’donne’.

Regelmatige pyrotechnische uitbarstingen verhoogden de sfeer, met als hoogtepunt de uitgebreide en onweerstaanbare vertolking van haar grootste hit ‘Dernier jour du disco’, dat voor de gelegenheid vooraf werd gegaan met een verbluffende, drie minuten durende ‘Cerrone-achtige’ intro. De energie in de zaal was elektrisch.

Het concert culmineerde met ‘Brûler le feu’, een explosief optreden op een podium dat letterlijk ’in brand’ stond. Fakkels, rookmachines en een roodgloeiende lichtshow zorgden voor een visueel spectaculaire ervaring. De intensiteit van het moment was voelbaar en liet het publiek in ontzag achter. De Amerikanen mogen de ‘shock and awe’ overrompelingstechniek hebben uitgevonden, Juliette Armanet perfectioneerde deze in Luik tot in de kleinste details.

Armanet kwam terug voor een toegift van drie nummers, zichtbaar blij dat ze er was. Ze sloot de set alleen aan de piano af met een prachtige vertolking van ‘Le rouge aux joues’.

Daarna ging ze naar het verhoogde podium achter op het podium om afscheid van ons te nemen. Toen ze verdween, ontvouwde zich een opmerkelijk schouwspel: de microfoonstandaard die vooraan op het podium was achtergelaten barstte in vlammen uit, een onuitwisbare indruk achterlatend op alle aanwezigen.

De herinnering aan deze sprankelende avond zal helder branden voor allen die het geluk hadden het in het Forum mee te maken. Het optreden van Juliette Armanet was niets minder dan geweldig en liet een blijvende stempel achter op de harten van haar aanbiddende fans.

Deel: