Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Robert Cray Band @ TivoliVredenburg.

Concerttip maandag 22 mei: The Robert Cray Band @ TivoliVredenburg

De Amerikaanse bluesman Robert Cray is inmiddels 69 jaar, maar hij lijkt eeuwig jong te blijven. Cray is al actief sinds midden jaren zeventig en scoorde in de eighties drie grote hits: ‘Smoking Gun’, ‘Right Next Door’ (Because Of Me) en ‘Don’t Be Afraid Of The Dark’. Dat hij zo makkelijk de Top-40 vond is niet zo vreemd – de blues van Cray is altijd toegankelijk geweest, zonder dat hij afbreuk deed aan de oerkracht van het genre.

Deel: