Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Marc Almond @ Paard.

Concerttip donderdag 16 maart: Marc Almond @ Paard

Vanavond staat de flamboyante 80’s icoon Marc Almond in Paard! Marc’s grote droom was om in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeelden David Bowie en Scott Walker en in hun stijl de ‘single’ tot icoon van de platenindustrie te maken. Daarin slaagde de in Southport geboren zanger met glans toen hij in 1981 het nummer ‘Tainted Love’ uitbracht, dat direct goed was voor een top notering in de UK Chart en de best verkopende single van het jaar werd. Het feit dat Almond meer dan 30 miljoen verkochte platen op zijn conto heeft, zegt genoeg over zijn muzikale kwaliteiten.

Marc is een geboren showman. Naast uitstekend zanger, heeft de expressieve Engelsman ook energie voor 10. Tijdens de ‘Hits and Pieces Tour’ kun je een keur aan top singles uit zijn repertoire verwachten. Zoals ‘Say Hello Goodbye’, ‘Something’s Gotta Hold of my Heart’, ‘Days of Pearly Spencer’ en natuurlijk ‘Tainted Love’. Maar ook van een goedgeplaatste cover is Marc Almond niet vies, getuige zijn prachtige versie van Jacques Brel’s ‘Jackie’.

Deel: