Nancy Wilson, geboren op 16 maart 1954 te San Francisco, Californië viert vandaag haar verjaardag. Nancy is een Amerikaanse muzikante, zangeres, songwriter, actrice en producer. Zij en haar oudere zus Ann zijn de kern van de rockband Heart. Met Heart had de blonde gitariste een aantal hits in Nederland, ‘Crazy on You’, ‘Magic Man’, ‘Barracuda’, ‘These Dreams’, ‘Alone’, en ‘All I Wanna Do Is Make Love to You’.

Heart was in 2011 genomineerd voor de Rock and Roll Hall of Fame. Voor veel bands is het normaal dat ze in het eerste jaar dat ze genomineerd worden ze niet gelijk toe mogen treden, dit tot zeer grote teleurstelling van de fans. Ze waren zelfs woedend dat Heart werd gepasseerd door onder andere de Beastie Boys. Het jaar erop werd er aangekondigd dat de band – als onderdeel van de Class of 2013 – toe mocht treden tot de Rock and Roll Hall of Fame, tesamen met Rush, Albert King, Randy Newman, Donna Summer, Public Enemy, Quincy Jones en Lou Adler. In september 2012 kregen Nancy en Ann ook een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

Nancy Wilson wordt vandaag 69 jaar en krijgt de hartelijke felicitaties van Maxazine.

Deel: