Afgelopen woensdag, op 1 maart, stond Electric Callboy voor een tweede avond op rij in een uitverkocht 013. Ondanks dat de band het niet verwacht had, was deze show binnen de kortste keren volledig uitverkocht. Gelukkig besloten zij op 28 februari een extra show toe te voegen voor alle fans die naast een ticket hadden gegrepen. De verwachtingen waren dan ook hoog na een succesvolle eerste avond. Tijdens de Tekkno tour, naar hun gelijknamige album, werd de support verzorgd door Future Palace en Holding Absence.

De avond werd geopend door het drietal van Future Palace. Vanaf het eerste moment dat de band het podium betrad, knalden zij er met volle energie in. De mix van alternatieve rock met post-hardcore elementen viel direct goed in de smaak bij het publiek. De afwisselde sound van de band hield de interesse van het publiek goed vast en met een afwisseling tussen zware 80’s rock en een flinke dosis geschreeuw, leek de band van alle markten thuis te zijn. Door dit te combineren met een goede lichtshow lukte het de band om het publiek goed op te warmen.

Vervolgens was het de beurt aan het Britse Holding Absence om dit voort te zetten en het publiek te vermaken. Dit viertal kwam met evenveel energie het podium op, maar helaas kregen zij het publiek niet direct mee. Zo vroegen zij tijdens het eerste nummer om een wall of death, maar die bleef toch echt uit. Naarmate de show vorderde, merkte je dat het publiek steeds meer mee begon te doen en dat vocalist Lucas Woodland ze toch mee kreeg. Zo bleef hij de interactie met het publiek opzoeken en op de vraag of het publiek hun telefoons in de lucht wilde steken, werd wel ingegaan. Jammer genoeg bleven de lampen op het podium ook branden, wat het effect een beetje weg nam.

Toen was het tijd voor Electric Callboy. De band, afkomstig uit Duitsland, had een groot LED scherm op het podium hangen waarmee de show geopend werd door een ‘Tekkno Train’ themed intro. De band opende dan ook met het gelijknamige nummer, waar toevallig dezelfde dag een videoclip voor uitgebracht was. Vanaf de eerste seconde opende het publiek een moshpit, die vrijwel de gehele show gaande bleef. De Tekkno Train raasde gedurende zo’n 90 minuten lekker verder en bijna alle nummers van het laatste album kwamen aan bod. Het enige nummer wat ontbrak deze avond was Neon, welke tijdens de eerste show wel gespeeld zou zijn, als we setlist.fm moeten geloven.

Naast de nieuwe nummers kwamen ook de vertrouwde songs als ‘Hypa Hypa’, ‘Hate/Love’ en ‘Crystals’ voorbij. Daarnaast zette drummer David-Karl Friedrich een strakke drumsolo neer die zeker in de smaak viel bij de fans. Ook een akoestische medley bestaande uit covers van de nummers ‘Careless Whisper’, ‘When You Say Nothing At All’, ‘Let It Go’ en ‘I Want It That Way’ was een groot succes. Zo werd er volop meegezongen door het publiek.

De band wist een sterke set neer te zetten en het geheel viel perfect samen. Zo lag het enthousiasme van de band op het podium net zo hoog als de energie vanuit de zaal, liep de lange setlist van minstens 20 nummers lekker door en waren de toegevoegde visuals op het LED scherm en goede toevoeging aan het geheel. Voeg daar de confetti kanonnen en pyrotechnics aan toe en je krijgt een geweldige show. Met twee uitverkochte shows in de 013 en een publiek dat volledig uit zijn dak ging, bewees de band dat ze klaar zijn voor de grotere zalen!

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: