Wie de naam Nick Cave hoort denkt aan The Bad Seeds, aan de Netflix hitserie ‘Peaky Blinders’ met zijn intro-song ‘Red Right Hand’ of aan songs als ‘Into My Arms’. En, misschien met gemengde gevoelens, ook aan Kylie Minogue en hun hit samen; ‘Where The Wild Roses Grow’. De gast die een bijna ongenaakbaar leven leidde rond sex, drugs en rock ‘n’ roll kennen we tegenwoordig als sympathieke en innemende man waar je geen genoeg van kunt krijgen.

De Nick Cave Tribute band weet, met front man Tino Boley, als geen ander eenzelfde dynamiek te brengen zoals alleen the man himself dat kan. Theatraal en vol overgave bracht deze 4 jaar geleden gestartte formatie in anderhalf uur een ruime variatie aan nummers. Denk aan songs als ‘Mercy Seat’, ‘Ship Song’, ‘Deanna’, ‘The Good Son’, ‘Straight To You’ en ‘Push The Sky Away’. De band bestaat uit muzikanten van Reservoir Dogs Band, The Jaydees, ,Grammylou, Klerkx and The Secret , and many many more.

In de Groene Engel had men een sfeer gecreëerd met een kleine setting. Intiem en zeer sfeervol. Een sfeer die paste bij de show met allemaal getalenteerde muzikanten die zoals vermeld al een ander muzikaal leven hebben opgebouwd. Met Rob Klerkx als voorbeeld, hij verzorgde het voorprogramma Robby and The Secret samen met Edwin van Mook. Deze band wordt beïnvloed door americana, grunge, psychedelische filmmuziek en alternatieve pop. Grote voorbeelden zijn Pink Floyd, Nick Cave, Ryan Adams, Ray Lamontagne, Mark Lanegan en Pearl Jam. Rob speelde in het voorprogramma op de piano en na de change over kroop hij achter de drumkit bij de Nick Cave Tribute.

Het was een vanavond vol sfeer met een zeer goede tribute, Tino benadert het stemgeluid van Nick en ook de sfeer, die hij met de show opbouwde, deed aan Nick Cave denken.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: