Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Måneskin @ Ziggo Dome.

Concerttip maandag 27 februari: Måneskin @ Ziggo Dome

Måneskin heeft sinds de start van hun muzikale loopbaan in 2016 drie albums uitgebracht. Een succesvolle deelname aan het televisieprogramma ‘X Factor’ in 2017 en de daaropvolgende release van het album ‘Il ballo della vita’, betekende een definitieve doorbraak bij het Italiaanse publiek. De overwinning van het Eurovisiesongfestival 2021 zette Måneskin wereldwijd op de kaart als de populairste rockband van het moment – een droom die uitkomt voor de Italiaanse rockers die ooit begonnen als straatmuzikanten in Rome.

De opvallende naam van de band is afkomstig van het Deense woord voor ‘maneschijn’ – een knipoog naar de Deense komaf van de bassist Victoria De Angelis. De band wordt geroemd om hun reboot van authentieke rock-’n-roll met rauwe teksten en opvallende uitingen, op social media én tijdens uitverkochte live shows. De band omschrijft zichzelf treffend als een moderne vertaling van traditionele rockmuziek en is daarmee niet in één hokje te plaatsen.

Deel: