De Ziggo Dome in Amsterdam viert dit jaar zijn tiende verjaardag! Daarom zijn er vele grote muziekfestivals gepland. Ben je een echte festivalganger? Wie houdt er nou niet van festivals. Ben je nog nooit naar een festival geweest? Dan moet je dit jaar echt eens gaan. Wellicht heb jij al gekeken naar een huurwoning in de omgeving Amsterdam op Huurportaal, dan woon je ook nog eens dichtbij! Maar welke van deze concerten zijn de moeite waard? Wij zetten het voor jou op een rijtje!

Het muziekfeest van het jaar

Hou jij van Nederlandstalige muziek en heb jij zin om op een goede manier het jaar af te sluiten? Dan is het muziekfeest van het jaar op 9 en 10 december wat voor jou! Tijdens dit feest zullen diverse artiesten, waaronder Jan Smit, Mart Hoogkamer en Snollebollekes, muziek van eigen bodem een nieuw leven geven! Van kroeghits tot ballades, voor ieder wat wils!

Blackpink

Ben jij niet zo van de Nederlandse hits, maar ga jij liever voor het Koreaans? Kom dan snel naar de world tour van Blackpink op 22 december! Blackpink is opgericht in 2016 en bestaat uit de leden Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa. Deze meidengroep uit Korea heeft op dit moment het populairste muziek kanaal op Youtube. Daarnaast hebben ze ook nog twee Guinness World records op hun naam staan, waaronder de meest bekeken videoclip binnen 24 uur. Ook hebben ze samengewerkt met andere grote artiesten als Lady Gaga, Dua Lipa en Selena Gomez

André Rieu

Vind jij popmuziek maar niks en ben je toe aan iets dat de tranen in jouw ogen doet springen? Dan ben jij bij het nieuwjaarsconcert op 7 januari van André Rieu aan het juiste adres. Samen met het Johann Strauss orkest, dansers en solisten brengt Rieu het nieuwe jaar. Rieu is een Nederlandse violist, die al 30 jaar lang vaak bekende werken van onder andere Strauss opdraagt aan het publiek.

Lizzo

Heb jij behoefte aan black empowerment en houd jij van Amerikaanse popmuziek? Dan vind jij de world-tour van Lizzo op 23 februari vast helemaal geweldig. Lizzo staat erom bekend veel steun te geven aan bredere vrouwen en mensen met kleur. In 2019 brak zij door met het album Cuz I love you, waarop onder andere de hits ‘Juice’ en ‘Tempo’ staan. Later kwam ze ook nog met een heruitgave van haar single ‘Truth Hurts’, wat een enorme hit werd.

Lewis Capaldi

Wil jij een net zo tranen trekkende voorstelling als bij André Rieu, maar ben jij helemaal into de popmuziek? Dan valt het optreden van Lewis Capaldi op 25 februari zeker aan te raden. Capaldi brak in 2019 door met zijn nummer ‘Someone You loved’, het bleef zelfs voor zeven weken op nummer 1 in de UK Singles Chart

Maneskin

Ga je toch liever voor rock? Maneskin, de winnaars van het eurosongfestival in Italië geven op 27 februari hun concert. Maneskin is een Italiaanse rockband, die begonnen als straatartiesten. In 2017 werden ze bekend doordat ze de X factor van Italië wonnen. Hierdoor mochten ze in 2021 optreden op het Europese songfestival, waar ze winst behaalden. Sindsdien is Maneskin vooral populair onder jongeren. De band covert veel oude hits.

Deel: