De dance-pioniers van SNAP! hebben aangekondigd dat zij ter ere van hun 30-jarig jubileum in de muziekindustrie een gelimiteerde picture disc van hun debuutalbum uit 1990, ‘World Power’, zullen uitbrengen. Het album bevat de iconische hit ‘The Power’ en zal beschikbaar zijn vanaf 3 maart.

Met de release van ‘World Power’ in 1990, lanceerde het productieduo hun carrière en maakte het vocaliste Penny Ford en rapper Turbo B tot grote namen in de dance-wereld. Het album was een van de iconische geluiden van de hedonistische clubscène van Europa in de jaren 90, en een blauwdruk voor het genre. Het behaalde zowel kritieke als commerciële successen.

‘The Power’, de eerste single van het album, was met Ford’s krachtige vocalen een instant hit in clubs over heel Europa. Het bereikte de nummer 2-positie in Duitsland, nummer 3 in Oostenrijk en de nummer 1-positie in Zwitserland. Toen het uitkwam in het VK, werd het het eerste nummer 1-nummer met een rapvocal. Toen het uitkwam in de VS, was de verwachting hoog en debuteerde het op de tweede plaats in de Billboard 100.

Met de release van de hit ‘The Power’ en de daaropvolgende singles ‘Ooops Up’ en ‘Cult Of Snap!’, bereikte ‘World Power’ de top van de wereldwijde hitlijsten. Het album werd gouden in Australië, Oostenrijk, Zweden, het VK en de VS, met verkoopcijfers van meer dan 5 miljoen exemplaren in juni 1992.

Voor producers Benito Benites en John “Virgo” Garrett III, die pas het jaar daarvoor als SNAP! samenwerkten, was ‘World Power’ de start van een succesvolle carrière die leidde tot hun opvolgalbum “The Madman’s Return” uit 1992, met de wereldhit ‘Rhythm Is A Dancer’.

Nu dus voor het eerst, wordt ‘World Power’ uitgebracht als een gelimiteerde picture disc op vinyl. Het bevat de iconische hit singles ‘Ooops Up’, ‘Cult Of Snap!’ en ‘Mary Had A Little Boy’ en vier extra Eurodance-tracks uit die tijd.

Deel: