De uit Philadelphia afkomstige Vanessa Collier werkt met succes aan haar nog jonge carrière. In 2013 studeerde zij af aan het Berklee College of Music. Zij heeft de wereld rondgetoerd, met diverse bekende en minder muzikanten op het podium gestaan (Buddy Guy is helemaal weg van haar), acht l BMA-nominaties op haar naam staan, waarvan zij er drie heeft gewonnen, en inmiddels vier solo-cd’s uitgebracht. Vanessa Collier is het meest bekend van haar saxofoonspel. En daarnaast speelt zij ook gitaar, zingt en schrijft haar eigen nummers.

Een grote wens van haar was het opnemen van een livealbum, wat met ‘Live At Power Station’ nu dan ook gebeurd is. Op 21 en 22 april afgelopen jaar trad zij in de vermaarde Power Station Studio’s in New York City op voor een geselecteerd publiek van fans en vrienden. Zij werd begeleid door haar vaste band, bestaande uit gitariste Laura Chavez, drummer Byron Cage, bassist Andrew Crane en organist/pianist William Gorman. Ook de productie van het album was in handen van Vanessa. Op het album vinden we tien nummers aan, waarvan er zeven door haar zelf zijn geschreven.

Bij het beluisteren van de plaat valt meteen de energie op, waarmee de band speelt. De begeleiding staat als een huis. Laura Chavez is een meer dan uitstekende gitariste, die zowel in solo’s als in vraag-en-antwoord spelletjes met de saxofoon van Vanessa weet te vlammen. De drie covers ‘I Can’t Stand The Rain’, ‘Love Me Like A Man’ en ‘When Love Comes To Town’ krijgen een fraaie bewerking, maar het eigen werk is toch het beste. Nummers die een bijzondere vermelding verdienen zijn ‘Sweatin’ Like A Pig, Singin’ Like A Man’ en het prachtige ‘Tongue Tied’. Prima plaat. (8/10)  (Phenix Fire Records)

Deel: