Anita Pointer, lid van de iconische groep The Pointer Sisters, is op de laatste dag van 2022 overleden. Anita begon haar muzikale carrière in 1969 samen met haar zussen Ruth, Bonnie en June, vier zussen die samen opgroeiden als domineesdochters in Oakland, Californië. In de jaren 70 scoorden ze een aantal grote hits, waaronder ‘I’m So Excited’ en ‘Jump (For My Love)’.

De Pointer Sisters zijn een iconische Amerikaanse popgroep die in de jaren 70 en 80 wereldwijd bekendheid verwierven met hun unieke mix van soul, funk en popmuziek. De Pointer Sisters begonnen hun carrière in de jaren 70 als achtergrondzangeressen voor artiesten als Elvin Bishop en Boz Scaggs, maar het was pas toen ze in 1973 hun eerste album ‘The Pointer Sisters’ uitbrachten dat ze echt doorbraken. Dit album bevatte hun eerste grote hit ‘Yes We Can Can’, een cover van een nummer van Allen Toussaint.

In de jaren die volgden scoorde de groep een aantal grote hits, waaronder ‘I’m So Excited’, ‘Jump (For My Love)’ en ‘Fire’. Ze werden ook bekend om hun unieke stijl, met opvallende kostuums en dansmoves die ze tijdens optredens lieten zien. In de jaren 90 begonnen de zussen hun solo-carrières, maar ze bleven ook regelmatig samen optreden als The Pointer Sisters. In totaal heeft de groep meer dan 20 albums uitgebracht en ze zijn nog steeds erg geliefd bij hun fans over de hele wereld.

De Pointer Sisters zijn niet alleen bekend om hun muziek, maar ook om hun sociale betrokkenheid. Zo was Anita Pointer betrokken bij het oprichten van het Children’s Defense Fund, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van kinderen. De groep heeft ook meerdere keren opgetreden ten bate van goede doelen, zoals het American Cancer Society en de Special Olympics. De zussen wonnen diverse prijzen, waaronder drie Grammy Awards.

June(2006) en Bonnie (2020) overleden al eerder en ook Anita’s dochter Jada overleed al in 2003. Anita Pointer overleed in haar huis in Beverly Hills aan de gevolgen van kanker. Ze was bij haar laatste adem omringd door haar familie en is 74 jaar geworden.

Deel: