Mamas Gun is een Britse soul/popband, die al vroeg internationaal succes vond met hun radiovriendelijke soulpop-sound. Ze maakten inmiddels vijf albums en bereikten een groot publiek met hun klassieke soul met alternatieve/progressieve muziek. Onder leiding van frontman Andy Platts, ook bekend als toetsenist/zanger in de band ‘Young Gun Silver Fox’, stond de vijfkoppige band uit Engeland zondag in Mezz, Breda.

Als voorprogramma had Mamas Gun Nao Yoshioka meegebracht. Sinds haar single ‘Make the Change’ werd uitgebracht in 2012, is Nao Yoshioka bekend onder de indie/soul liefhebbers. De Japanse singer songwriter heeft net een nieuwe single ‘Wave’ uitgebracht; een chill R&B-nummer met dromerige vocalen. Haar droom om wereldwijd bekend artiest te zijn, is goed op weg om gerealiseerd te worden, dat bleek in Breda ook zeker, want haar nummers werden goed ontvangen door het publiek.

Na een korte ombouw was het tijd voor Mamas Gun zelf. De band bracht in Mezz een mix van nummers die vooral bestond uit tracks van de albums ‘Golden Days’ en het nieuwste album ‘Cure The Jones’, dat het meest complete en krachtige werk van Mamas Gun tot nu toe is. Dat is geschreven en geproduceerd tijdens de Covid-19 pandemie door Andy, met extra ingewikkelde soundscapes van drummer Chris Boot. ‘Cure The Jones’ werd in Platts’ thuisstudio opgenomen, wat de soulvolle energie van de band tot een gospel-getint geheel maakt.

De zaal was goed gevuld met een gevarieerd publiek. Het publiek deed goed mee en Andy had veel interactie met het publiek. Vanaf ‘Friends to lovers’ tot en met ‘This is the day’ kon het publiek niet stil blijven staan en er werd volop met de nummers meegezongen.

Al met al een geslaagd concert waarmee Mamas Gun dit jaar voor het laatst in Nederland optrad. Andy zelf komt begin december nog terug, ditmaal met Young Gun Silver Fox, de band die hij samen met Shawn Lee heeft.

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: