Belau is een van de meest veelbelovende elektronische nieuwkomers in de Europese muziekscene. In vier jaar tijd hadden ze meer dan 200 live optredens in 25 landen. De debuut-LP, ‘The Odyssey’, won de Hongaarse Grammy in de categorie beste elektronische muziekalbum. Hun langverwachte tweede album, ‘Colourwave’, maakte naam op internationaal niveau, nu brengen ze ‘Unimaginable’ uit met Sarah Jay Hawley, die we nog kennen als de zangeres van ‘Dissolved Girl’ van het legendarische Massive Attack-album ‘Mezzanine’.

Belau, bestaande uit Peter Kedves en Krisztian Buzas, is een band die met hun muziek de moderne mens probeert te beschermen – die de weg naar zelfbewustzijn vertegenwoordigt door de diepte van het individu – door moderne en elegante elektronische beats te maken met verlangende teksten gedreven naar de troost van de geest. Altijd geïnspireerd door de fundamentele elementen van de natuur, vooral de oneindige zee.

Het duo boekte vele internationale successen. In de afgelopen jaren speelden ze meer dan 200 shows in 25 landen en stond op grote festivals als Primavera, Eurosonic, Electric Castle, Sziget, SXSW – om er maar een paar te noemen. Hun debuutalbum won een Hongaarse Grammy Award, het tweede werd door miljoenen gestreamd en kende enorme radiosuccessen.

Nu is Belau terug met een nieuwe single, ‘Unimaginable’, met een soulvolle Engelse art-pop electronica-artieste Sarah Jay Hawley, die zangeres was op het legendarische Massive Attack-album ‘Mezzanine’. Voor de opnames werd ook samengewerkt met Martin Smith, die ook werkte met Bombay Bicycle Club, Bob Sinclar, Jarvis Cocker (PULP) en Groove Armada. “Voor ons was het een enorme eer dat Sarah ja zei tegen ons verzoek en we konden er een heel speciale onderwatervideo voor maken. We vinden dat het lied, de tekst, de muziekvideo en de makers zijn nu in een prachtige harmonie”, aldus Belau over de nieuwe single.

Belau werkt momenteel aan hun derde album, waarna de band in 2023 zal gaan touren, inclusief enkele clubshows en zomerfestivals. Voor nu moeten we het doen met ‘Unimaginable’, wat totaal geen straf is om naar te luisteren.

Deel: