Andy Platts en Shawn Lee behoeven geen introductie, aangezien ze elk een leven lang muzikale hoogtepunten hebben behaald. Hetzij door Andy’s carrière als een wereldberoemde componist en singer/songwriter/gitarist met de Britse soulsensatie Mamas Gun of door Shawn’s gewaardeerde werk als producer, multi-instrumentalist en componist die hem in de voorhoede van de wereldwijde soul- en funkgemeenschap heeft geplaatst.

Young Gun Silver Fox heeft hard gewerkt aan een nieuw muzikaal paradijs waar melodieën de kustlijn doorweken en grooves weer zwieren als palmbomen. Het groeiende succes van de muzikale virtuozen van de SoCal-infused pop scheen al door op de diepe, funky pop van ‘Caroline’, de groovy ballad ‘Lenny’ en de beachside disco van ‘Kingston Boogie’. Met perfect gecureerd nieuw materiaal, die alle beste componenten van midden jaren ’70 tot begin jaren ’80 pop en soul omvat, kunnen wij niet wachten op deze groovy show van Young Gun Silver Fox! Op 8 december staat de band in Doornroosje in Nijmegen, een dag later in 013 in Tilburg. 10 December staat Young Gun Silver Fox in Hedon in Zwolle, de 11e in Paradiso Amsterdam en op maandag 12 december staan de mannen in Het Depot in Leuven.

In de tien jaar van hun bestaan, brachten de twee vier albums uit. Geen grote hits, maar absoluut lekkere muziek. Tijd dus om de muzikale footprint van Young Gun Silver Fox vast te leggen en daarom vroegen we het duo naar de nummers die de band het beste kenmerkten. Andy en Shawn stelden exclusief voor Maxazine de muzikale footprint van Young Gun Silver Fox samen: De beste verzameling Young Gun Silver Fox-tracks om de band in korte tijd het best te leren kennen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Young Gun Silver Fox Essentials, samengesteld door Andy Platts en Shawn Lee zelf.

Deel: