Zojuist heeft Peter Gabriel de data van zijn ‘i/o The Tour’, waarmee hij langs 22 steden in het Verenigd Koninkrijk en Europa reist, aangekondigd. Uniek, want sinds 2014 hebben we Peter Gabriel niet meer solo op een Europese tour mogen bewonderen.

Peter Gabriel kreeg voor het eerst internationale bekendheid met de band Genesis die hij mede opgericht had toen hij nog op school zat. Sinds hij in 1975 Genesis verliet, heeft hij elf studioalbums, diverse soundtracks voor onder andere Alan Parker’s ‘Birdy’, Martin Scorsese’s ‘The Last Temptation of Christ’ en Philip Noyce’s ‘Rabbit Proof Fence’ en tal van live albums op zijn naam staan. In zijn brede muzikale carrière heeft de zanger meerdere Grammy Awards gewonnen, is hij verbonden aan de wereldberoemde Real World Studio en het Real World Records-label en stond hij aan de wieg van de oprichting van het WOMAD festival, dat de carrières van vele artiesten over de hele wereld heeft gelanceerd en net haar 40-jarig jubileum gevierd heeft.

De nieuwe tour markeert zijn eerste soloshows buiten Noord-Amerika sinds de ‘Back To Front Tour’ uit 2014, die in het teken stond van het album ‘So’. Op 18 mei gaat de tour van start in Krakau in Polen en reist verder langs steden in Italië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Nederland, België, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk. Het Europese deel van de tour eindigt op 25 juni in Dublin in Ierland en strijkt daarna neer in Noord-Amerika.

Tijdens ‘i/o – The Tour’ speelt Gabriel nieuwe nummers van zijn aanstaande album ‘i/o’ en duikt hij in zijn ongeëvenaarde muziekcatalogus, met hits en publieksfavorieten. Hierbij wordt hij vergezeld door vaste bandleden Tony Levin, David Rhodes en Manu Katché. Volledige details over het nieuwe album ‘i/o’ worden later bekendgemaakt.

“Het is een tijd geleden en ik ben nu omringd door een heleboel nieuwe nummers. Ik ben heel erg enthousiast om ze mee op pad te nemen voor een ritje. Ik kijk ernaar uit de fans weer te zien.”, aldus Peter Gabriel over de nieuwe tour.

Op dinsdag 6 juni geeft Peter Gabriel een concert in het Sportpaleis te Antwerpen.

 

Deel: