Vandaag verschijnt de nieuwe single ‘Frozen Things’ van de in Nederland woonachtige, Israelische zangeres en songwriter Roni Dot. Het is de eerste track van het in 2023 te verschijnen album ‘Flamingo Pink’. Roni Dot is een opmerkelijke artieste en schrijfster van electropop liedjes. Met haar peinzende teksten en voorkeur voor melodische pop creeert ze haar eigen bitterzoete stijl. Waar ze in Israel al naamsbekendheid vergaarde met eerdere singles ‘Flamingo Pink’ en ‘Pandora’ en regelmatig op radio en TV verscheen, is ‘Frozen Things’ de eerste single via het Amsterdamse Revange Records label, dat ook ‘Love You, Hate You‘ uitbracht, haar eerste single na haar emigratie naar Nederland.

Roni over ‘Frozen Things’: “Even the people that know me best don’t know my secrets. The parts I don’t want to deal with, some bad things that were done to me, some bad things I myself have done – they hold too much pain within them. The need to stay ‘clean’, stay ‘good’- it’s so strong. It’s better I bury them, in deep mental snow where they stay untouched.”

In junu van dit jaar trad Roni Dot nog op in Het Paard in Den Haag, als onderdeel van haar Europese tournee, die haar bracht naar internationale podia in Hamburg, Bremen en Munchen.

“Digging out old incidents might rattle the way I see myself, the way I want to be seen. So I rather play ‘Snow queen’, freeze my heart regarding those things, stay distant from the pain, so it doesn’t swallow me. Recorded late at night, ‘Frozen things’ is best listened to when it’s raining, with your eyes closed. The frozen things videoclip explores inner/outer effects of disconnecting and lets some little fractions of the past disturb my stillness.”, verklaart Roni Dot haar tekten in ‘Frozen Things’

Haar theatrale electropop met bittere ondertoon op ‘Frozen Things’, dat zo uit het Parijs van de jaren 30 van de vorige eeuw zou kunnen komen, gaat vandaag in première, hier op Maxazine natuurlijk!

Deel: