De nieuwe single ‘Love You Hate You’ van Roni Dot is het eerste wapenfeit in Nederland van de uit Israel afkomstige zangeres en songwriter. Roni Dot is een opmerkelijke artieste en schrijfster van electropop liedjes. Met haar peinzende teksten en voorkeur voor melodische pop creeert ze haar eigen bitterzoete stijl.

Waar ze in Israel al naamsbekendheid vergaarde met eerdere singles ‘Flamingo Pink’ en ‘Pandora’ en regelmatig op radio en TV verscheen, is ‘Love You Hate You’ de eerste single na haar emigratie naar Nederland. De single vertelt het verhaal van een relatie, de kunst van het ruziemaken en de dunne lijn die er soms blijkt te zijn tussen iemand liefhebben en haten.

Tijdens de lockdown periode initieerde Roni met 33 muzikanten van over de hele wereld een project rondom het liedje ‘The Times they are a Changing’ van Bob Dylan om aandacht te vragen voor klimaatverandering. De cover versie kreeg veel aandacht van de Israelische media. Bewust van de wereld om haar heen schroomt Roni niet om maatschappelijke onderwerpen aan te kaarten via haar socials of te verwerken in haar liedjes.

De clip bij ‘Love You Hate You’ is gemaakt door de Sloveense Sara Pozin. De titel vormt ook de naam van haar zomertour die in juli start en door met name Duitsland zal gaan. Voor de tour start zal ze zaterdag 4 juni nog in het Paardcafe in Den Haag te zien zijn. Vandaag komt de nieuwe single uit, en de clip gaat nu in première op Maxazine:

Deel: