De Georgisch-Britse zangeres Katie Melua is met meer dan 11 miljoen verkochte albums en 56 platina awards een van de meest succesvolle Britste artiesten. Melua werd geboren in de Georgische stad Kutaisi en verhuisde op negenjarige leeftijd met haar familie naar Belfast. Met inmiddels acht albums op zak is ze een van de bestverkopende vrouwelijke artiesten aller tijden in het Verenigd Koninkrijk. Binnenkort verschijnt er nieuwe muziek van de zangeres.

Ook in Nederland is Katie Melua een graag geziene gast. Zo trad ze in 2018 al eens op in Carré, en was ze meermaals te zien in AFAS Live en op het NN North Sea Jazz Festival. Haar doorbraaksingle ‘Nine Million Bicycles’ is al sinds de release in 2005 een vaste waarde in de Radio 2 Top 2000.

Katie Melua geeft op maandag 17 april een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het optreden maakt onderdeel uit van de ‘Love & Money Tour 2023’.

Deel: