Joost Klein, eerder bekend als EenhoornJoost, is een jonge, creatieve muzikant. Tegenwoordig gaat hij onder de naam Joost. Hij beschrijft zichzelf als een kunstenaar. Van mini documentaires maken op YouTube, naar optreden op de grootste nationale festivals. Met zijn nummer ‘Scandinavian Boy’, brak hij door. Alhoewel Klein een korte periode bij Top Notch zat, besloot hij een eigen label op te richten. Genaamd Albino Sports. Op 30 september bracht hij zijn achtste album uit, ‘Fryslân’. Hij werd geboren in Leeuwarden en groeide vervolgens op in Britsum. Tijdens een concert van Joost, kan de Friese vlag ook zeker niet ontbreken.

Nadat een tussentijdige dj de sfeer opwarmde, was het dan zo ver. Het moment waar het hele publiek op had gewacht. Joost Klein. Alhoewel, dat niet zo was. Een goede vriend en Tiktok influencer, genaamd Appie, kwam het podium opgelopen. Hij had een kleine comedyshow voorbereid die goed in de smaak viel. Na een goede tien minuten, kwam Joost dan eindelijk opdagen. Een van zijn grote hits ‘Ome Robert‘ werd gedraaid en iedereen ging los. Hit na hit kwamen voorbij, voordat hij aan het woord ging. Zijn album ‘Fryslân‘ staat nummer een in de Nederlandse Topalbums op Spotify.

Toen het intro van ‘Offline’ begon te klinken, vertelde Joost dat iedereen zijn telefoons moest wegleggen. Vrij toepasselijk als je naar de titel van het nummer kijkt. Het publiek gehoorzaamde. Dit zorgde voor een fijne en intieme sfeer. Tijdens het nummer ‘Albino Sports’, kwam het neefje van Joost op het publiek rennen. Samen zongen ze een nummer. De dj stond achter een groot lichtgevend McDonalds logo. Naast hem stond een gitarist die de beste kanten van zichzelf liet horen.

Joost staat bekend onder andere om de gekke namen van zijn liedjes. Zo heeft hij een nummer dat ‘Meeuw‘ heet. Bij ‘Meeuw‘ kondigde hij een grote moshpit aan. Als je niet van drukte houdt, moet je aan de kant gaan, was het bericht wat hij vertelde. Er waren fans in Friese shirts. Omdat Joost zich zo verbonden voelde, gaf hij zelfs een van zijn schoenen aan een fan. De muziek werd steeds harder en sneller. Tot zijn laatste nummer, ‘Florida 2009’. Een nummer over zijn overleden ouders. Joost ging op de grond liggen, gewikkeld in een Friese vlag. Van alle kanten vielen er tranen. Wat een emotie zit er in dat nummer. De fans voelden de pijn van Joost en zongen geëmotioneerd mee. Dit leek het einde te zijn. Maar niet voor Joost. Hij had nog grootste plannen.

Van het een naar het andere hardcore nummer dreunde door de zaal. Iets wat we van Joost weten, maar nooit zo hadden verwacht. Hij verlengde zijn show met een half uur. De Melkweg zoals wij hem kennen, was niet zoals hij was. Het was veranderd in een rave, met overal zwetende lichamen. Jongeren zonder shirt, met de vuisten in de lucht aan het dansen. Niks was te gek, alles kon en mocht. Een van Joost zijn laatste nummers was ‘Waka Waka ( This Time for Afrika )‘ van Shakira. Er was geen betere manier waarop hij dit concert had kunnen geven.

Na het concert was bijna iedereen sprakeloos. Want wat hebben ze daadwerkelijk net meegemaakt? Iets wat met volle energie begon, maar ook af werd gesloten. Alleen Joost wie dit kan. Fenomenaal. Maar Joost flikt het keer op keer. Joost heeft de uitverkochte Melkweg gegeven waarvoor ze waren gekomen.

Deel: