Diana Krall behoort tot de meest succesvolle jazzmuzikanten van de laatste decennia. Vanaf haar debuut ‘Stepping Out’ (1993) kiest de Canadese pianiste en zangeres volstrekt haar eigen pad. Ze maakt pure jazzalbums, maar begeeft zich ook regelmatig op het snijvlak van het genre.

Krall is de enige jazz-zangeres van wie acht albums direct op nummer 1 van de Billboard Jazz Albums Chart binnenkwamen. Ze is onderscheiden met twee Grammy Awards en tien Juno Awards. Daarnaast heeft ze negen gouden, drie platina en zeven multi-platina albums op haar naam staan. Haar opmerkelijke stem en grote muzikaliteit maken haar een van de meeste gewaardeerde artiesten van deze tijd. In 2020 bracht ze haar meest recente album ‘This Dream Of You’ uit, een eerbetoon aan wijlen haar producer Tommy LiPuma.

Vrijdag 12 mei geeft Diana Krall een concert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10:00 uur.

Deel: