Het Noorse electro duo Röyksopp heeft zojuist hun True Electric Tour aangekondigd die in teken staat van het nieuwe project ‘Profound Mysteries’. In februari staan ze in de Gashouder in Amsterdam.

De ‘True Electric Tour, de eerste tour van het legendarische duo sinds 2017, gaat op 16 februari in Zweden van start en doet verschillende zalen aan zoals de O2 Brixton Academy in Londen en de Tempodrom in Berlijn. Bovendien geven ze voor het eerst in meer dan twaalf jaar tijd een show in Nederland. In 2009 was Röyksopp hier voor het laatst te zien met optredens in de Melkweg en op Motel Mozaïque.

Dit jaar stond in het teken van hun nieuwe project ‘Profound Mysteries’. Ze werkten samen met een cast van visuele en muzikale creatievelingen, waaronder ontwerper Jonathan Zawada, het filmproductiehuis Bacon, muzikanten Alison Goldfrapp, Susanne Sundfør, Pixx, Astrid S en nog vele anderen, om maar liefst 30 tracks, 30 artefacten, 30 visualisers en 30 films te creëren. De eerste twee delen van ‘Profound Mysteries’ zijn eerder dit jaar al onthuld. Het derde en laatste deel verschijnt op 18 november 2022.

“With ‘True Electric’ we want to bring the pure and immersive Röyksopp experience of our studio productions to the live stage. This means synths, samplers & sequencers, in a performance where the hero of the show is the music itself. Expect an eclectic set where energetic beats meet vast, transcending soundscapes. True electric – what it says on the tin.” aldus Röyksopp.

Röyksopp geeft op zaterdag 18 februari een concert in de Gashouder te Amsterdam, de kaartverkoop hiervoor start vrijdag 14 oktober om 10.00 uur.

Deel: