Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Snarky Puppy @ AFAS Live.

Concerttip dinsdag 11 oktober: Snarky Puppy @ AFAS Live

Snarky Puppy was lang een goed bewaard geheim in de New Yorkse underground jazz, maar is in de afgelopen tien jaar sinds de release van hun live-cd/dvd ‘Ground Up’ en het eerste optreden in Nederland, uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Snarky Puppy, opgericht door bassist en hoofdcomponist Michael League, is een collectief van vijfentwintig muzikanten die regelmatig rouleren. De leden van Snarky Puppy werken veelvuldig samen en hebben veel samengewerkt met artiesten als Prince, Erykah Badu, Snoop Dogg, David Crosby, Fearless Flyers, D’Angelo en meer. Het veelzijdige ensemble experimenteert met veel stijlen, waarbij rauwe funk, soul, progressieve rock, niet-westerse muziek en jazz tot de vaste ingrediënten behoren.

In 2014 won Snarky Puppy een Grammy voor Best R&B Perfomance. Gevolgd door maar liefst drie Grammy’s voor Best Contemporary Instrumental Album: in 2016 voor het album ‘Sylva’, een samenwerking met Metropole Orkest; een jaar later voor het elfde studio-album ‘Culcha Vulcha’ en vorig jaar voor ‘Live At Royal Albert Hall’.

Dit najaar brengt Snarky Puppy een nieuw album ‘Empire Central’ uit en viert de kracht van haar familie en het tienjarig jubileum van de sterke band met Nederland. De band nam hier twee albums op: ‘We Like It Here’ in het oude Utrechtse Kytopia en ‘Sylva’ in Dordrecht. De relatie mondde uit in een ware liefde waarbij de banden zowel muzikaal, artistiek als zakelijk altijd sterk en warm zijn gebleven.

Deel: