De mannen van DeWolff zitten niet graag stil. Ze gedijen op constante beweging. Ze typeren zichzelf als southern rock strijders tot afgezanten van de soul. Ze hebben maar liefst vijf albums uitgebracht in de afgelopen vier jaar, en hun nieuwe ‘Love, Death & In Between’ komt begin 2023 uit.

‘Love, Death & In Between’ is een reactie op hun vorige twee studioalbums. ‘Tascam Tapes’, dat ‘on the road’ werd opgenomen met een viersporencassetterecorder uit de jaren tachtig en de sociaal afstandelijke opname van Wolffpack.

Het bliksemmoment voor ‘Love, Death & In Between’ kwam toen zanger/gitarist Pablo van de Poel een preek bijwoonde in de kerk van Al Green in Memphis, Tennessee. Hij was diep geraakt door de muzikale ervaring, en wilde nieuwe nummers maken die passen bij die vibe, bijna als een religieuze ervaring.

“Hiervoor wilden we iets doen met mensen, zoveel mogelijk mensen”, zegt Pablo. De broers Pablo (gitaar/zang) en Luka van de Poel (drums/zang) en Robin Piso (Hammond/Wurlitzer) namen live op tape op, zonder overdubs, en kregen voor de opnames gezelschap van een groot aantal vrienden.

Het album komt uit op 3 februari 2023, de eerste single release ‘Heart Stopping Kinda Show’ is inmiddels uit.

Deel: