Op 7 oktober brengt Pink Oculus haar langverwachte debuutalbum uit. Heel even leek het alsof het alter ego van Esperanza Denswil van de radar was verdwenen maar op ‘Before Wisdom’ klinkt ze krachtiger en zelfverzekerder dan ooit. Het album is een uiterst persoonlijk muzikaal document over een donkere periode uit haar leven, waarvan ze nu steeds meer afstand neemt. Op haar avantgardistische en op hiphop gebaseerde muziek met Afrikaanse en Surinaamse ritmes, neemt ze de luisteraar mee op haar reis naar een nieuw, gelukkiger bestaan. Op vrijdag 26 augustus verscheen single ‘NOTIFY ME’ als voorproefje van het nieuwe album.

Pink Oculus deelt op het album de pijn en de groei van de afgelopen tijd, zowel in haar teksten als in de arrangementen. De titel ‘Before Wisdom’ staat voor dat je eerst het leven mee moet maken tot de wijsheid tot je komt en zal resoneren bij mensen die ook nare ervaringen hebben gehad. Pijlers in haar werk en in haar leven zijn black female empowerment en mentale gezondheid.

“Een van de moeilijkste dingen was om zelf weer muziek te gaan maken. Vooral omdat het vanuit zo’n diepe plek kwam. De oorsprong van de nummers was zwaar, want ik was niet gelukkig,” licht ze toe. “Het album gaat over hoe ik terugkwam bij mijn kern, zowel als persoon maar zeker ook als artiest, songwriter en producer. Ik ben weer mezelf.”

Live
Op 4 november speelt Pink Oculus in de Melkweg, Amsterdam en op 19 november in Grounds, Rotterdam. Eind 2021 presenteerde ze haar nieuwe liveshow al op Le Guess Who? Op het podium werkt ze samen met Boris Acket, een bijzondere lichtkunstenaar. Dennis Vanderbroeck krijgt de credits voor de scenografie en, met Acket, voor het ontwerp van de installatie, terwijl Vincent van Velzen vooraf onderzoek heeft gedaan. Pink Oculus is een artieste die Bowie’s sound and vision volkomen beheerst. Het is méér dan muziek alleen, het is een totaalbeleving.

Over Pink Oculus
In 2016 maakte Pink Oculus indruk met de EP ‘Delicious’, die haar op de mooiste festivals neerzette, waaronder Glastonbury, North Sea Jazz, Down The Rabbit Hole, Into The Great Wide Open, Crossing Border, The Great Escape, om er een paar te noemen. Daarna werd het even stil, maar met ‘Before Wisdom’’ is ze weer helemaal terug. Pink Oculus produceerde het album samen met Binkbeat.

Deel: