Het Better Get Hit Festival organiseerde op 9, 10 en 11 september 2022 zijn 2e editie in Schouwburg Concertzaal Tilburg, Paradox en Heyhoef-Backstage. Het festival focust zich op (inter)nationale artiesten met wortels in de Afro-Amerikaanse muziek zoals soul, funk, blues, urban en jazz. Het festival biedt daarbij ook weer het succesvolle Music & Words. Voor dit programma werken schrijvers en artiesten samen.

Headliners Kovacs, Jungle by Night, Rymden en Mell & Vintage Future voerden het programma van Better Get Hit aan. Daarnaast stonden, verspreid over de drie festivaldagen ook onder anderen Re:Freshed Orchestra, Steffen Morrison, Harlem Lake, Montis, Goudsmit & Directie, Aafke Romeijn, Paradox Jazz Orchestra, PAX the humanoid en The Bluesbones op het programma.

Op dag 3 bezocht fotograaf Eric van Nieuwland het festival en maakte een uitgebreide selectie foto’s, die we jullie niet wilden onthouden:

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

Deel: